Με δύο πολύ σημαντικές διακρίσεις επέστρεψε στην Ελλάδα η ομάδα PROGNOSIS, η οποία διαγωνίστηκε μαζί με τις καλύτερες ομάδες από όλον τον κόσμο, στην τελική φάση του παγκόσμιου διαγωνισμού καινοτομίας, 2015 Imagine Cup της Microsoft, που πραγματοποιήθηκε στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον.

Τα μέλη της ομάδας, τα οποία προέρχονται από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κέρδισαν το Ability Award, με την καινοτόμο εφαρμογή τους για τη διάγνωση πρώιμων συμπτωμάτων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με Πάρκινσον,  το οποίο δίνεται στην καλύτερη λύση για προβλήματα ατόμων με αναπηρία.

Το βραβείο συνοδεύεται από την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια ειδικά σχεδιασμένη “bootcamp” εμπειρία στο Σιάτλ, το Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αναπτύξουν περαιτέρω την εφαρμογή τους, μέσω της καθοδήγησης εξειδικευμένων στελεχών της  Microsoft. Επιπλέον, η ελληνική ομάδα κατάφερε να κατακτήσει την τρίτη θέση με χρηματικό έπαθλο αξίας 5.000 δολ., στην κατηγορία World Citizenship, στην οποία συμμετείχαν. Το τρόπαιο Imagine Cup και την προσωπική συνάντηση με τον CEO της Microsoft, Satya Nadella, κέρδισε η ομάδα eFitFashion, από τη Βραζιλία, για το project “Clothes For Me” (νικήτρια στην κατηγορία Innovation).