Στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού διαγωνισμού Morpheus Cup που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο, η ομάδα φοιτητών του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτελούμενη από τους Υπ. Δρ Σταύρο Λουνή, Λέων Γαβαλά και Φωτεινή Καρινιωτάκη-Ταλιάνη, κατέκτησε την διάκριση “Best European Students Project” στην κατηγορία “Environment Challenge”.

Η πρόταση των φοιτητών με τίτλο Gamifico S.E.P (Sustainability Engagement Platform) περιλαμβάνει εφαρμογή έξυπνου κινητού τηλεφώνου και αντίστοιχη πλατφόρμα, η οποία επιτρέπει την υποστήριξη μέσω παιγνιοποίησης Gamification της περιβαλλοντικής ενημέρωσης/αφύπνισης των πολιτών/καταναλωτών σε σημαντικά περιβαλλοντικά  θέματα, ενώ ταυτόχρονα δίνει την ευκαιρία σε ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να «ρωτήσουν» τους καταναλωτές την άποψή τους για τον βαθμό που αναγνωρίζουν τα εκάστοτε προϊόντα ως φιλικά προς το περιβάλλον.

Η ομάδα συμμετείχε στον διαγωνισμό  εκπροσωπώντας το ΟΠΑ, σε συνέχεια ανταπόκρισης στην πρόσκληση του Πανεπιστημίου για υποβολή συμμετοχών που απευθύνθηκε μέσω της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας. Την προετοιμασία και τη μετάβαση της ομάδας για τη συμμετοχή στον διεθνή διαγωνισμό υποστήριξε το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του ΟΠΑ – Athens Center for Entrepreneurship and Innovation.