Διεύρυνση των μεριδίων της στην ελληνική αγορά, με τη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών αιχμής στον τομέα των ψηφιακών πληρωμών, επιδιώκει η Nexi, μέσω της θυγατρικής της στην Ελλάδα. H διοίκηση της εταιρείας διαβλέπει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης των ψηφιακών πληρωμών στη χώρα, έχοντας ήδη μερίδιο 25% στην ελληνική αγορά, το οποίο φιλοδοξεί να επεκτείνει.
H Nexi Ελλάδος, με παρουσία για περισσότερα από 20 χρόνια στον τομέα των ψηφιακών πληρωμών, δραστηριοποιείται στη χώρα μας μέσω της Nexi Processing και της Nexi Payments.

Ως τεχνολογικός πάροχος, η Nexi Processing προσφέρει ψηφιακές υποδομές και υπηρεσίες αιχμής σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εταιρείες και δημόσιους φορείς στον τομέα του issuing και acquiring. Η Nexi Processing, διαχειρίζεται τις πληρωμές στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή κάθε δευτερόλεπτο κάθε ημέρας για περίπου 400.000 εμπορικά καταστήματα, πολλαπλούς εκδότες καρτών και εκατομμύρια καταναλωτές. Επί της ουσίας καλύπτει το 60% της αγοράς card issuing μέσα από τη συνεργασία της με 6 από τις 10 τράπεζες στην Ελλάδα.

Η Nexi Payments, δημιούργημα της Alpha Bank και της Nexi από το 2022, εξυπηρετεί HORECA, ΜμΕ, τουριστικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, φέρνοντας καινοτόμες και εύχρηστες λύσεις στις αποδοχές πληρωμών. Με το μεγαλύτερο δίκτυο εμπόρων στην Ελλάδα, η Nexi Payments παρέχει λύσεις πληρωμών στο ≈25% των εμπόρων σε όλη την Ελλάδα – ενώ διαθέτει περίπου 140.000 πελάτες, περισσότερα από 270.000 POS και 19.000 πελάτες στο eCommerce, όπως ανέφεραν στελέχη της.