Σε μια πρόσφατη μελέτη της, η Capgemini εισήγαγε έναν ακόμα νέο όρο τον οποίο θα πρέπει να μάθουν οι CIOs: Digital Dexterity. Όπως τονίζεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική έρευνα, οι επιχειρήσεις οφείλουν να αναπτύξουν τις κατάλληλες δεξιότητες για την ψηφιακή επιτυχία τους και, μάλιστα, σε δύο επίπεδα.

Αυτό σημαίνει ότι για να μπορέσει μια επιχείρηση να προβεί στην ψηφιοποίησή της θα πρέπει να μπορεί να την υποστηρίξει και γι’ αυτό χρειάζονται δύο πράγματα: το “Digital Capability” και το “Digital Dexterity”. Αυτοί οι δύο όροι, αν και θα μπορούσαν να αποδοθούν και οι δύο ως ψηφιακή δεξιότητα, έχουν, σύμφωνα με τους αναλυτές, δύο διαφορετικές έννοιες: το Dexterity αφορά την επιδέξια χρήση των νέων τεχνολογιών από τον CIO, ενώ το Capability έχει να κάνει περισσότερο με τις πρακτικές γνώσεις του CIO.

Το Digital Dexterity επιτρέπει στις εταιρείες, όπως αναφέρει η μελέτη, να εκμεταλλεύονται πολύ ταχύτερα σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους τις ευκαιρίες και να αντιδρούν στις αλλαγές που συντελούνται γύρω τους. Στον ανασφαλή, ρευστό και πολύπλοκο κόσμο του σήμερα, το Digital Dexterity αποτελεί τον παράγοντα κλειδί για τον οργανωτικό σχεδιασμό μιας σύγχρονης επιχείρησης και ως εκ τούτου χρειάζεται να μπει στη φαρέτρα κάθε CIO.