Στο πλαίσιο της τελετής βράβευσης στο Λονδίνο των νικητριών ομάδων startups που συμμετείχαν στο διαγωνισμό RG Challenge19 του Reload Greece, το NetFAX είχε την ευκαιρία να μιλήσει με την Κυριακή Μίτσιου-Begg, CEO της Digital Health Technologies, μιας startup που εκτιμάται ότι θα καταφέρει να σώσει περισσότερες από 5.400 ζωές τον χρόνο, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να εντοπίσει νέα ταλέντα, εξοικονομώντας έτσι μέχρι και 2 εκατ. λίρες ανά νοσοκομείο.

Στο τελικό διαγωνισμό του RG Challenge αποσπάσατε το βραβείο της κριτικής επιτροπής. Πόση σημαντική είναι αυτή η βράβευση για εσάς;
Αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή και περηφάνια για την απόσπαση του RG Challenge βραβείου και τα ενθαρρυντικά σχόλια της κριτικής επιτροπής. Αυτή η νίκη είναι πολύ σημαντική για την Digital Health Technologies, διότι επιβεβαιώνει την άμεση ανάγκη εκσυγχρονισμού του συστήματος υγείας στη Μ. Βρετανία, ώστε να επιτύχουμε βελτίωση της ασφάλειας και ποιότητας της παρεχόμενης περίθαλψης μέσω της τεχνολογίας.

Επιπρόσθετα, αυτή η βράβευση αποτελεί αναγνώριση της σκληρής δουλειάς της ομάδας μας και των ατελείωτων ωρών έρευνας που οδήγησαν στη σύλληψη και υλοποίηση της ιδέας του συστήματός μας. Επίσης οι βαθιές αξίες, η κλινική και τεχνολογική εμπειρία, η αποφασιστικότητα και το όραμά μας να σώσουμε και να βελτιώσουμε ανθρώπινες ζωές αναγνωρίστηκαν από τα μέλη της κριτικής επιτροπής και αποτέλεσαν σημαντικούς παράγοντες της βράβευσής μας.

Ποια είναι τα σχέδια σας από εδώ και στο εξής;
Προχωράμε στο επόμενο στάδιο. Το ηλεκτρονικό μας σύστημα, InCare, έχει λάβει την υποστήριξη από το κλινικό προσωπικό στη Μ. Βρετανία, καθώς το 100% των συμμετεχόντων στην έρευνά μας συμφώνησαν ότι το InCare θα βελτιώσει την ασφάλεια και ποιότητα στις νοσηλευτικές πτέρυγες της χώρας. Επίσης η Digital Health Technologies προβλέπεται να συμμετέχει στο NHS Clinical Entrepreneur Programme που ξεκινά το Σεπτέμβριο τοy 2019 και θα ενισχύσει την αποδοχή του InCare στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (NHS).

Ποιες θεωρείται ότι είναι οι κυριότερες τάσεις που θα χαρακτηρίσουν την αγορά που δραστηριοποιείται η εταιρεία σας (Digital Health Technologies) τους επόμενους μήνες;
Η τεχνητή νοημοσύνη, η ενσωμάτωση και διαλειτουργικότητα ηλεκτρονικών συστημάτων στο χώρο της υγείας, η τυποποίηση κλινικών πρωτοκόλλων και η χρήση του διαδικτύου για άμεση πρόσβαση ηλεκτρονικών ιατρικών αρχείων θα αποτελέσουν σημαντικούς παράγοντες στον εκσυγχρονισμό της υγείας. Η Digital Health Technologies ακολουθεί αυτές τις τάσεις και συνδέει την τεχνολογία με την κλινική ανάγκη σχεδιάζοντας συστήματα που προωθούν ασφάλεια και αποτελεσματικότητα και εξασφαλίζουν καλύτερες εργασιακές συνθήκες για όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας. Επιπρόσθετα, η συλλογή αξιόπιστων κλινικών δεδομένων θα συνεισφέρει στην προώθηση της νοσηλευτικής και ιατρικής έρευνας και στη δημιουργία νέας γνώσης.