Η Digital Realty ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του ServiceFabric στο Athens Data Center Campus στην Ελλάδα. «Η ενσωμάτωση του ServiceFabric, της πλατφόρμας διασύνδεσης και ενορχήστρωσης της Digital Realty, στο Athens Data Center Campus, ενισχύει τη δέσμευσή της εταιρείας να παρέχει σε επιχειρήσεις και service providers, απρόσκοπτη πρόσβαση σε κορυφαίες πλατφόρμες cloud. Οι πελάτες που φιλοξενούνται στα κέντρα δεδομένων της Digital Realty στην Αθήνα, μπορούν πλέον να αξιοποιήσουν μια πληθώρα πρόσθετων υπηρεσιών διασύνδεσης με χαμηλό latency και αυξημένη αποτελεσματικότητα», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η διαθεσιμότητα του ServiceFabric στην Αθήνα ακολουθεί την απόφαση της Google να εγκαταστήσει το πρώτο Google Cloud on-ramp στην Ελλάδα, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της χώρας ως αναδυόμενο κέντρο σύνδεσης στον τομέα του cloud στην περιοχή.

«Η Digital Realty συνεχίζει να επενδύει δυναμικά στην Ελλάδα με στόχο να καταστεί η χώρα πρωτογενές cloud connectivity hub, διευκολύνοντας τη διασύνδεση των τοπικών επιχειρήσεων και των παρόχων υπηρεσιών με τις κορυφαίες πλατφόρμες cloud. Με την έναρξη του ServiceFabric στο data center της Αθήνας, οι πελάτες μας – και ολόκληρη η ελληνική αγορά – μπορούν πλέον να επωφεληθούν από ταχύτερη, αποτελεσματικότερη και πιο αξιόπιστη συνδεσιμότητα προς τους πόρους του Google Cloud, διευκολύνοντας την υλοποίηση της hybrid cloud στρατηγικής τους», δήλωσε ο Αλέξανδρος Μπεχράκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Digital Realty στην Ελλάδα.