Με αμείωτο ρυθμό προχωρά η κατασκευή του data center HER1 στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπως ανακοίνωσε η Digital Realty. To Heraklion-1 είναι προγραμματισμένο να τεθεί σε λειτουργία το πρώτο τρίμηνο του 2025 και έχει ήδη προσελκύσει σημαντικό ενδιαφέρον από επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους στην ευρύτερη περιοχή. Για την υλοποίηση του έργου αυτού, η Digital Realty έχει αναπτύξει στρατηγικές συνεργασίες με κορυφαίους προμηθευτές της βιομηχανίας κέντρων δεδομένων όπως η Schneider Electric.

Οι συνεργασίες αυτές, διευκολύνουν την ενσωμάτωση προηγμένων υποδομών data center, ενισχύοντας την αξιοπιστία και την αποδοτικότητα του Heraklion-1. Επιπλέον, η Digital Realty έχει υπογράψει Μνημόνια Συνεργασίας (MoU’s) με κορυφαίες εταιρείες που διαχειρίζονται πλατφόρμες εξειδικευμένων ψηφιακών υποδομών και υποθαλάσσιων καλωδίων, συμπεριλαμβανομένης της Exa Infrastructure, εξασφαλίζοντας ποικίλους διαδρόμους σύνδεσης ανάμεσα στην Ευρώπη και παγκόσμιους προορισμούς.

Επέκταση στη Μεσόγειο
Οι συνεργασίες αυτές, ενδυναμώνουν τις υφιστάμενες συμφωνίες και διαμορφώνουν τον δρόμο για περαιτέρω επέκταση στη Μεσόγειο. Επιπλέον, η διαδρομή μέσω της Ελλάδας υπόσχεται μειωμένη καθυστέρηση (latency), ενισχύοντας έτσι την εμπειρία του χρήστη για πολλούς προορισμούς στην Ανατολική Ευρώπη. Για την Digital Realty, το Heraklion-1 αποτελεί κρίσιμο στοιχείο της ευρύτερης στρατηγικής της εταιρείας στη Μεσόγειο.