Το Digital transformation και το cloud βρέθηκαν στο κέντρο των συζητήσεων στην εκδήλωση Modern Business Experience Event που διοργάνωσε η Oracle στο Μόναχο πριν από λίγες ημέρες και στην οποία παρευρέθηκαν περισσότεροι από 1.600 συμμετέχοντες.

Τους συμμετέχοντες υποδέχθηκε ο Hakan Yuksel, Applications Lead & Member of the Country Management, Oracle Germany, ο οποίος τόνισε τη σημασία που δίνει η εταιρεία στο cloud και στο digital transformation, αλλά και την τρέχουσα ανάγκη για περισσότερους digital offcers και data scientists, ενώ έκλεισε με την εξής διαπίστωση: “Data is the new oil”. Στη συνέχεια έδωσε τη σκυτάλη στον Brian Curran, Vice President, Customer Experience Strategy & Design, ο οποίος μίλησε για το πώς το cloud διαφοροποιεί τις επιχειρησιακές διαδικασίες και οδηγεί στα επιθυμητά αποτελέσματα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συζητήσεις προκάλεσε και η παρουσίαση του γνωστού Blogger, Writer και Strategy Consultant, Sascha Lobo, ο οποίος μίλησε για την δύναμη των social media και την συνεχή ροή των δεδομένων η οποία μπορεί να μετασχηματίσει ριζικά τις επιχειρήσεις.

Επίσης, μία ακόμη σημαντική διαπίστωση από τον Sascha Lobo ήταν και το ότι ουσιαστικά δεν είναι η τεχνολογία που αλλάζει τον κόσμο και κατ’ επέκταση τις επιχειρήσεις, αλλά ο τρόπος που χρησιμοποιείται η τεχνολογία από τις επιχειρήσεις, καθώς οι συμπεριφορές μας είναι αυτές που κατέχουν τη δύναμη να επιφέρουν τις αλλαγές και όχι η ίδια τεχνολογία. Τέλος, αναφέρθηκε και σε έναν όρο που ο ίδιος δημιούργησε, το “Platform Capitalism” που υποδηλώνει πως οτιδήποτε μπορεί να γίνει πλατφόρμα θα γίνει, εννοώντας ότι υπάρχουν ακόμη απεριόριστες δυνατότητες στο χώρο της επιχειρησιακής τεχνολογίας, οι οποίες θα προέλθουν από τη συνεχή και «έντονη» ροή των δεδομένων και της πληροφορίας.

Επίσης, ο Rick Jewell, Senior Vice President, Supply Chain & Manufacturing Applications Development, αναφέρθηκε στην ανάγκη συνέχισης της υποστήριξης των πελατών που δεν έχουν – ακόμη – αποφασίσει να μεταβούν στο cloud, τονίζοντας ότι όταν – και όχι αν – οι πελάτες μεταβούν στο cloud, οι on-premises και cloud εφαρμογές θα συνυπάρχουν και θα λειτουργούν παράλληλα, ενώ, κλείνοντας, αναφέρθηκε και στα χαρακτηριστικά των εφαρμογών της Oracle: Complete, Data-driven, Personalized, Fully-connected και Secure. Κλείνοντας την εκδήλωση, ο Hakan Yuksel τόνισε ότι η τεχνολογία υπάρχει και οι επιχειρήσεις μπορούν τώρα να την εκμεταλλευτούν για να κάνουν το digital transformation πραγματικότητα.