Ο Δημήτρης Τασιάς έχει αναλάβει από την 1η Αυγούστου τη θέση του Sales Director EU & Public στην SingularLogic. Στο πλαίσιο αυτό το NetFAX είχε την ευκαιρία να κάνει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τις προκλήσεις του νέου του ρόλου και για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει στη νέα του θέση.

Τα έργα υλοποίησης υπηρεσιών της Κομισιόν και των ευρωπαϊκών οργανισμών αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σημασία για την SingularLogic, με την εταιρεία, η οποία διαθέτει ήδη μεγάλη συμμετοχή στα ερευνητικά έργα της ΕΕ, να θέλει να ενισχύσει την παρουσία της και σε αυτό το κομμάτι (κάτι που δεν έκανε μέχρι τώρα). Η αρχή έγινε ήδη με ένα μεγάλο έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – το CASIS, στόχος του οποίου είναι η διασύνδεση των 22.000 φορέων κοινωνικής ασφάλισης στις χώρες της ΕΕ και η επιτυχής ανταλλαγή δεδομένων και πληροφοριών – όπου η SingularLogic είναι υπεργολάβος ένα μεγάλου κονσόρτσιουμ εταιρειών και αποτελεί τη μόνη ελληνική εταιρεία που συμμετέχει σε αυτό (συνολικού προϋπολογισμού 180 εκατ. ευρώ). Πρόκειται για μια αγορά της τάξης του ενός δισ. ευρώ το χρόνο, πολύ ανταγωνιστική, όπου δραστηριοποιούνται εδραιωμένες και καταξιωμένες πολυεθνικές εταιρείες του χώρου, μια αγορά όπου η SingularLogic ετοιμάζεται να κάνει ένα δυναμικό μπάσιμο.  «Έχουμε κάνει το business plan γι΄ αυτήν την αγορά και ιδρύσαμε ήδη τη θυγατρική μας στην Ολλανδία, η οποία αποτελεί το κέντρο αυτών των επιχειρήσεων» σημειώνει ο Δ. Τασιάς.

Το επόμενο βήμα της εταιρείας αποτελεί η επέκταση στις γειτονικές χώρες, καταρχάς για να υποστηρίξει τα έργα που έχει αναλάβει και κατά δεύτερον για να προχωρήσει σε ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της σε αυτές. Αυτό αποτελεί και το ένα σκέλος των νέων καθηκόντων που έχει επωμιστεί ο Δ. Τασιάς. Η SingularLogic είναι πολύ ισχυρή στην ανάπτυξη λογισμικού και integration και «στόχος είναι να εδραιωθεί ως ένα έμπιστος provider και στα έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατ’αρχήν μέσω της ανάπτυξης συνεργιών με άλλες εταιρείες του χώρου».

«Το άλλο σκέλος έχει να κάνει με τα έργα του Δημοσίου (εντός και εκτός Ελλάδας)» συμπληρώνει. Tα έργα του Δημοσίου περιλαμβάνονται στο παραδοσιακό τομέα  δραστηριοποίησης της εταιρείας, και για ενισχυθεί ακόμα περισσότερο αυτό το κομμάτι έγινε πρόσφατα μια αναδιάρθρωση της ομάδας πωλήσεων της εταιρείας. «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να ανταποκριθούμε στα έργα του Δημοσίου, τα οποία έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να επανεκκινούν». Η εταιρεία, για παράδειγμα, είναι υπεργολάβος σε ένα σχήμα που έχει καταθέσει προσφορά στην πρώτη φάση του διαγωνισμού των διοδίων. «Δεν μας  ενδιαφέρουν τόσο τα έργα εξοπλισμού, αλλά τα έργα που απαιτούν σύνθετες λύσεις, με μίξη διαφορετικών κατασκευαστών ή δικών μας προϊόντων και με πανελλαδική κάλυψη» σημειώνει ο Δ. Τασιάς και συνεχίζει: «Το Δημόσιο αποτελεί παραδοσιακά έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές παγκοσμίως σε έργα ICT και μάλιστα σε έργα τα οποία απαιτούν εν γένει πολλά κονδύλια, ενώ χαρακτηρίζονται έντονα από το στοιχείο της καινοτομίας. Μια καινοτομία που δεν την βλέπουμε συχνά στα έργα των ιδιωτικών επιχειρήσεων οι οποίες προσπαθούν να ακολουθήσουν την πεπατημένη, υλοποιώντας λύσεις Πληροφορικής οι οποίες είναι άμεσα παραγωγικές».

Ο Δ. Τασιάς έχει εργασθεί στο παρελθόν σε σημαντικές εταιρείες του χώρου όπως τις Ericsson, Intrasoft και Infoquest. Με περισσότερα από 18 έτη προϋπηρεσίας στο χώρο της Πληροφορικής και της τεχνολογίας, έχει αντιμετωπίσει και υλοποιήσει απαιτητικά και σύνθετα έργα για το Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, τόσο στην Ελλάδα  (μηχανογραφικό σύστημα ΙΚΑ, Taxis κ.λπ.) όσο και στις αγορές των Βαλκανίων.