Αγαπητοί αναγνώστες,
Αρκούντως προσοδοφόρα φαίνεται πως είναι μια από τις παράλληλες και σχετικά καινούριες δραστηριότητες του «Αργού Γόη».

Βλέπετε, ο ίδιος κάπου στο μέσον της κρίσης αντελήφθην πως ένα σημαντικό ποσοστό του ξενοδοχειακού real estate εμφάνιζε έντονα προβλήματα ως προς την μακροημέρευσή της λειτουργίας του, έως ακόμη καιτο λουκέτο!

Σε αυτό το πλαίσιο, βρέθηκαν με τη σειρά τους ορισμένοι καλά μελετημένοι επαγγελματίες που εξαγόραζαν το business, το ανανέωναν εκ βάθρων, προχωρήσαν σε ικανοποιητικές επενδύσεις και ουσιαστικά το επαναλανσάριζαν στην αγορά. Μάλιστα, καθώς η προσέγγισή τους ήταν της λογικής του end-to-end, δεν απαιτούταν η πάροδος ιδιαίτερα μεγάλου χρονικού διαστήματος προκειμένου τα οικονομικά στοιχεία που προέκυπταν και αναγράφονταν στα ανάλογα βιβλία να έχουν… πράσινη αποτύπωση.

Στη συνέχεια, έχοντας ως «περιουσιακό» στοιχείο το επιτυχημένο make-over, βγαίνουν στην αγορά των… εχόντων και αναζητούν δυνητικούς επενδυτές.

Στην περίπτωση του «Αργού Γόη», βρήκαν κάτι ακόμη πιο δελεαστικό: Έναν αγοραστή! Ο οποίος ήταν διατεθειμένος να πληρώσει ένα δελεαστικό premium προκειμένου να αποκτήσει εξ’ ολοκλήρου την επιχείρηση. Με μια προϋπόθεση: Να μην ασχοληθεί καθόλου ο ίδιος με την λειτουργία της, αλλά να την «τρέχουν» αυτοί που την αναμόρφωσαν! Κι αυτό, πληρώνοντάς τους ένα παχυλό συμβόλαιο. Αποτέλεσμα; Να έχει υπερπολλαπλασιάσει την αξία των επενδύσεών του στον συγκεκριμένο τομέα, σε σημείο τέτοιο ώστε να σκέφτεται πολύ σοβαρά να μεταβάλλει πλήρως το focus των επιχειρήσεών του!

Θυμάστε στο περασμένο τεύχος που από την ίδια στήλη κάναμε λόγο για την έντονη κινητικότητα που παρατηρείται εδώ και ορισμένους μήνες στις εγκαταστάσεις του «Μονοκράτορα», ψηλά στην Κηφισίας;

Το… μυστήριο λύθηκε, καθώς ένα καταλυτικής σημασίας κομμάτι του παζλ αποκαλύφθηκε προ ημερών, με έντονο… ταρατατζούμ!

Βέβαια, οι ενδείξεις «φώναζαν» από μακριά, καθώς όταν επιχειρείς να προσεταιριστείς και να υφαρπάξεις στελέχη από μια πολυεθνική όνομα και πράγμα, τότε δεν μπορεί παρά να κινείσαι ή να προέρχεσαι από αντίστοιχα… κυβικά.

Οπότε, οι κανόνες του παιχνιδιού γίνονται ξεκάθαροι, οι δυνατότητες είναι υπαρκτές και τα “θέλω” αποκτούν διαφορετική έννοια. Πόσο, μάλλον, από τη στιγμή κατά την οποία ο εγωϊσμός και η αναγκαιότητα λαμβάνουν ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ενδιαφερόμενοι βρίσκουν το απαραίτητο έδαφος και πιέζουν ώστε να εξασφαλίσουν όσα περισσότερα κέρδη μπορούν, ποντάροντας στις διαμορφούμενες συνθήκες. Ήδη, μάλιστα, μια ομάδα κομβικής σημασίας στελεχών επέλεξε να κάνει το… ταξίδι, ενώ στην αγορά τα στοιχήματα για διεύρυνση της συγκεκριμένης πρακτικής πέφτουν σύννεφο.

Ιδιαίτερα από τη στιγμή κατά την οποία οι σχεδιασμοί του νέου «παίκτη» λάβουν σάρκα και οστά και οι πρωτοβουλίες για την υλοποίηση έργων που έχουν… αχλή εξυπηρέτησης και ψηφιακής διακυβέρνησης, μπουν στις ράγες.

Τότε να δείτε πόσες μεταγραφές ακόμη θα προκύψουν. Γιατί, μην απατάστε, αλλά οι συνομιλίες και οι συναντήσεις όχι μόνο δεν έχουν σταματήσει, αλλά αντιθέτως έχουν υπάρξει και ορισμένες ακόμη συμφωνίες με υφιστάμενους οι οποίοι αναμένεται να… γυρίσουν το «χαρτί», όταν και θα πονέσει περισσότερο! Μέχρι τότε, θα εξακολουθούν να πληρώνονται από τον ένα και να εργάζονται για τον άλλον…

Νεότερα προσεχώς.