Οι αναλυτές της IDC έδωσαν στη δημοσιότητα τις πενταετείς προβλέψεις τους για την αγορά των 3D printers και 3D scanners.

Για την αγορά του 3D printing η IDC περιμένει ένα συνολικό τζίρο της τάξης των 13,8 δισ. δολαρίων για το 2019 που αντιστοιχεί σε μια ανάπτυξη της τάξης του 21,2% σε σχέση με το 2018. Από αυτό το ποσό τα 5,3 δισ. θα πάνε σε συσκευές 3D printers, τα 4,2 δισ. σε υλικά εκτύπωσης και τα 3,8 δισ. σε υπηρεσίες. Έως το 2022 η IDC προβλέπει ότι τα έξοδα για το 3D printing  θα αγγίξουν τα 22,7 δισ. δολάρια, με τον μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης για την επόμενη πενταετία να ανέρχεται στο 19,1%.

Το μεγαλύτερο ποσό του τζίρου – πάνω από το ήμισυ – θα δημιουργηθεί από τη μεταποιητική βιομηχανία, ενώ ακολουθούν οι κλάδοι της υγειονομικής περίθαλψης και της εκπαίδευσης. Οι κύριες εφαρμογές της τρισδιάστατης εκτύπωσης θα αφορούν την παραγωγή πρωτοτύπων, ανταλλακτικών και εξαρτημάτων νέων προϊόντων. Όσον αφορά την αγορά των 3D scanners η IDC περιμένει μια μέση ετήσια αύξηση των πωλήσεων – σε αριθμό μεμονωμένων συσκευών – της τάξης του 18% μέχρι το 2022.

Αυτό μεταφράζεται σε 273 εκατ. 3D scanners μέσα στα πέντε επόμενα χρόνια. Τα έσοδα αυτής της κατηγορίας συσκευών το 2022 θα αγγίξουν τα 17,4 δισ. δολάρια, με το μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξής του να ανέρχεται στο 11,5%. Τέλος, η αναλογία των handheld scanners με τις στατικές συσκευές θα παραμείνει σχεδόν αμετάβλητη στα σημερινά επίπεδα, όπου σχεδόν το ήμισυ των 3D scanners είναι φορητοί.