Το Live Park 4D World Tour είναι ένα θεαματικό θεματικό πάρκο που άνοιξε πρόσφατα στη Νότιο Κορέα. Eχει συνολική έκταση 1.000 τετραγωνικών μέτρων και φιλοξενεί 65 ατραξιόν και διαδραστικά εκθέματα. Αξιοθέατο αποτελεί όμως και ο ρόλος της τεχνολογίας στο πάρκο αυτό.

Ας ξεκινήσουμε από το περιβραχιόνιο RFID που φορά στο χέρι του ο επισκέπτης προκειμένου να επιτρέπει στα εκθέματα να τον αναγνωρίζουν και τους σένσορες τεχνολογίας Kinect, οι οποίοι ανιχνεύουν τις κινήσεις του, καταγράφουν τη φωνή του και παρακολουθούν τις εκφράσεις του για να προσαρμόσουν την «αντίδραση» του εκθέματος.

Σε πολλές από τις ατραξιόν, ο επισκέπτης δημιουργεί το δικό του άβαταρ και, μαζί με αυτό, συμμετέχει σε μια εικονική περιπέτεια. Για να αποκτήσει η όλη εμπειρία ακόμη περισσότερο τεχνολογικό ενδιαφέρον, η περιπέτεια του χρήστη-επισκέπτη προβάλλεται μέσω 3D video, ολογραμμάτων και τεχνολογίας διευρυμένης πραγματικότητας. Και συνεχίζω με μια σύντομη περιγραφή κάποιων από τις ατραξιόν, ώστε να μπορέσετε να τις φανταστείτε μέσα από… τον φυσικό σας μηχανισμό εικονικής πραγματικότητας:

Ender Mirror: Ο επισκέπτης μπορεί να δημιουργήσει το άβαταρ του και να αλληλεπιδράσει με αυτό.
Live360: Διαφημίζεται ως η μεγαλύτερη στερεοσκοπική κινηματογραφική αίθουσα 360 μοιρών στον κόσμο. Επί της οθόνης της, ο επισκέπτης μπορεί να ακολουθήσει το άβατάρ του στην εξέλιξη μιας ιστορίας που βασίζεται στην αλληλεπίδραση και έχει πολλαπλές δυνητικές καταλήξεις.
Live Square: Ο επισκέπτης παίζει διάφορα παιχνίδια με αντίπαλο… το άβατάρ του, σε μια επιφάνεια προβολής πλάτους 150 μέτρων.
Syno Star Performance: Ο επισκέπτης ανεβαίνει επί σκηνής και παρουσιάζει μια ολόκληρη παράσταση, παρέα με το άβατάρ του και ένα συγκρότημα από ολογράμματα.
Mega Live Event: Ολόκληρο το πάρκο μεταμορφώνεται σε κέντο νυχτερινής διασκέδασης, με ένα πλήρες πρόγραμμα από DJs, events και performances.

Η επιτυχία που γνωρίζει ήδη το Live Park 4D World Tour το έχει αναγκάσει σε διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας του. Η εταιρεία ετοιμάζεται μάλιστα να δημιουργήσει μόνιμες εγκαταστάσεις στην Κίνα και τη Σιγκαπούρη και σχεδιάζει την επέκτασή της και παραπέρα. Λέτε αυτή να αποτελέσει τη νέα μορφή Disneyland που θα αρεσκόμαστε να περιφρονούμε;