Στην εταιρεία DOTSOFT κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός «Καινοτόμες τεχνολογίες εικονικής περιήγησης και προβολής για την ανάδειξη μνημείων Παλαιάς Πόλης του Δήμου Χανίων». Η κατακύρωση του έργου έγινε στο ποσό των 263.000 ευρώ. Στο πλαίσιο του έργου θα αναπτυχθούν δύο νέες υπηρεσίες ανάδειξης των ιστορικών μνημείων της πόλης, αξιοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.

Οι υπηρεσίες είναι: – διαδραστική εικονική περιήγηση (Interactive Virtual Tour) σε μνημεία της Παλιάς Πόλης των Χανίων. Πρόκειται για ένα σύστημα «περιβαλλοντικής» προβολής με διαδραστικό περιεχόμενο. Σε αυτό ο χρήστης – επισκέπτης θα μπορεί να ξεναγηθεί εικονικά, μέσω συστήματος βίντεο προβολέων (video projectors), που προβάλλουν ενιαίο οπτικό περιεχόμενο με οπτική έως και 270 μοιρών, σχετικό με τα μνημεία της πόλης. – προβολή χαρτογράφηση (Projection Mapping) η οποία θα αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μνημείων – κτηρίων της Παλιάς Πόλης των Χανίων.

Οι τεχνολογίες προβολής χαρτογράφησης (Projection Mapping) αφορούν ένα ειδικό σύστημα, που μετατρέπει αντικείμενα (κτήρια, τοίχους, κατασκευές, κλπ.) σε οθόνες – επιφάνειες προβολής. Μέσω αυτής της τεχνολογίας θα γίνει ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών (αρχιτεκτονικής, υλικών, κλπ.) κτηρίων – μνημείων της Παλιάς Πόλης των Χανίων.