Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 9η Διεθνής Εκθεση, Wincor World 2009, στο Paderborn της Γερμανίας στις 20-22 Ιανουαρίου.

H έκθεση που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Wincor Nixdorf, έγινε σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο 7.500τ.μ και την επισκέφθηκαν συμμετέχοντες από 80 χώρες, (περισσότερα από 7.000 άτομα), ενώ συμμετείχαν και 40 εκθέτες. Παρουσιάστηκαν προϊόντα και λύσεις της WN σε όλο το φάσμα των τομέων που δραστηριοποιείται.

Νέα στρατηγική
Η νέα φιλοσοφία της εταιρείας η οποία παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της έκθεσης, όπου ο  Eckard Heidloff, President & CEO της Wincor Nixford, μίλησε για τα την μέχρι σήμερα επιτυχημένη πορεία της εταιρείας και τα μελλοντικά της σχέδια. Αποτυπώνοντας τα χαρακτηριστικά της νέας στρατηγικής της Wincor Nixford, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της WN Ελλάς, Βίκυ Μπασέλα, δήλωσε αποκλειστικά στο netweek: «Φέτος ήρθαν εκπρόσωποι από περίπου 40  πελάτες μας, με τους οποίους αναλύσαμε τη χρήση των ΙΤ λύσεων στη βελτίωση των διεργασιών του πελάτη αλλά και στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους. Μιλήσαμε  δηλαδή για HW, SW και Services.

Αυτό είναι σημαντικό για εμάς, διότι αυτός είναι και ο στρατηγικός μας στόχος, δηλαδή να συνδυάσουμε τα 3 στοιχεία σε μια έννοια που μπορεί να φέρει πραγματική βελτίωση στα processes του πελάτη. Υποσχόμαστε δε ότι θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε προς αυτή την κατεύθυνση, ότι θα επικεντρωθούμε στο να γίνουμε δυνατός συνεργάτης των πελατών μας με καινοτομία και ποιότητα. Ομως αυτό δεν είναι αρκετό. Θα επικεντρωθούμε στο core business μας, που είναι η προσφορά hardware και software λύσεων και να είμαστε η εταιρεία-ειδικός σε θέματα banking – retail processes , δίδοντας αυτό που χρειάζεται να δοθεί, δηλαδή ΛΥΣΕΙΣ. Το ρητό μας είναι “Αν δεν σκεφτούμε το μέλλον, δεν θα έχουμε μέλλον”».

Νέα προϊόντα
Στον τραπεζικό τομέα, όσον αφορά τα συστήματα hardware, παρουσιάστηκαν τα συστήματα Intelligent Deposit, τα οποία περιλαμβάνουν τα ATM ανακύκλωσης χρήματος και τα συστήματα κατάθεσης μετρητών- κατάθεσης επιταγών, όπως το μοντέλο ProCash 3000xe, καθώς και το μοντέλο ProCash 4000xe στο οποίο υπάρχει και η δυνατότητα ανακύκλωσης χρημάτων. Αναφορικά με τις πλατφόρμες λογισμικού, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην παρουσίαση της πλατφόρμας ανάπτυξης ProClassic/ Enterprise Solution Suite, η οποία υποστηρίζει multichannel αρχιτεκτονική, συνδυάζοντας τα προϊόντα λογισμικού από 4 διαφορετικές κατηγορίες -Channel Delivery, Banking Business Enabling, Management & Optimization καθώς και Security.

Στον τομέα του λιανεμπορίου, κεντρικά θέματα που παρουσιάστηκαν ήταν οι αυτοματοποιημένες λύσεις εξόδου από το κατάστημα (self checkout systems), το TP.net το οποίο και αποτελεί την προμετωπίδα των λύσεων της  Wincor Nixdorf για το λιανεμπόριο, παρουσιάστηκε και φέτος, παράλληλα με ανακοίνωση της υιοθέτησής του από μεγάλες αλυσίδες του παγκόσμιου εμπορίου Praktiker,Ομιλος Inditex (Zara,Massimo Dutti,Pull & Bear κλπ),Systeme U Γαλλία,COOP Italia.
Τέλος στον τομέα των υπηρεσιών παρουσιάστηκαν οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες της WN για την ομαλή λειτουργία των συστημάτων και εφαρμογών που συνθέτουν το πληροφοριακό σύστημα της επιχείρησης και τον έλεγχο όλων των διαδικασιών που αφορούν στην IT υποδομή της.