Σε διαδικασία αποκλειστικών διαπραγματεύσεων βρίσκεται το χρηματοπιστωτικό σύστημα με την Duet Private Equity για την απόκτηση της Forthnet, μετά την διακοπή των συζητήσεων με την Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η επιβεβαίωση της Forthnet με ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Μάλιστα, την συγκεκριμένη πληροφορία ότι η Duet έχει καταθέσει πρόταση προς τις τράπεζες επιβεβαίωσε η Forthnet με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο. «Σχετικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο η εταιρεία ενημερώνει ότι γνωστοποιήθηκε πρόταση από την Duet Private Equity, με έδρα το Λονδίνο, προς τις Τράπεζες αναφορικά με τα ανοίγματά τους έναντι της εταιρείας και της θυγατρικής της Forthnet Media», αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία.

Η πρόταση αφορά στην απόκτηση ομολογιακών δανείων, μετατρέψιμων ομολογιών και μετοχών. H προσφορά που κατέθεσε το βρετανικό fund κυμαίνεται στα επίπεδα της προσφοράς των 41 εκατ. ευρώ που είχε καταθέσει και η Alter Ego, αποκτώντας το δικαίωμα εξαγοράς μη εξυπηρετούμενων οφειλών της τάξεως των 310 εκατ. ευρώ. Θα θυμίσουμε ότι η Duet Group ανήκει στην Duet Private Equity, η οποία είχε υποβάλει πρόταση για την απόκτηση της Praxia Bank. Έχει έδρα την Μεγάλη Βρετανία και διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Συμμετοχή τραπεζών στο μετοχικό σχήμα της Forthnet
– Πειραιώς: 13,69% 
– Εθνική: 11,01%
– Αlpha Bank: 7,69%
– Attica: 3%