Ο Kai Flore, CEO & President της Fujitsu-Siemens παρουσίασε το επόμενο λογικό βήμα στην στρατηγική εξέλιξη της εταιρείας, κατά τις εργασίες του Visit 2008 που πραγματοποιήθηκε στο Augsburg της Γερμανίας.

Τα τελευταία εννέα χρόνια η Fujitsu-Siemens έχει μετεξελιχθεί από προϊοντική εταιρεία σε έναν IT Infrastructure πάροχο. Και αυτό διότι σύμφωνα με τον Kai Flore, “οι προσφερόμενες λύσεις του IT Infrastructure είναι αυτές που οδηγούν σήμερα το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε αυξάνεται συνεχώς και η πολυπλοκότητα του IT.

Ωστόσο, οι πελάτες δεν επιθυμούν απαραίτητα να διαχειρίζονται μόνοι τους την πολυπλοκότητα. Αντιθέτως, αναζητούν συνεργάτες που θα τους υποστηρίξουν στη διαχείριση της πολυπλοκότητας -στο βαθμό και στο επίπεδο που αισθάνονται άνετα”.

Ο Dr. Joseph Reger, Chief Technology Officer της Fujitsu-Siemens, δήλωσε χαρακτηριστικά πως “οι πελάτες θέλουν να κεφαλαιοποιούν τις επενδύσεις που έχουν πραγματοποιήσει στην τεχνολογία, απολαμβάνοντας τα μέγιστα οφέλη. Η ευελιξία που διαθέτουν τα Dynamic Infrastructures, όπως για παράδειγμα το ”Infrastructure as a Service (IaaS)”, παρέχει στους πελάτες τη δυνατότητα να επιλέξουν το βαθμό πολυπλοκότητας, καθώς και το μοντέλο διαχείρισης που βρίσκεται πιο κοντά στις ανάγκες τους. Επιπλέον, πιστεύουμε πως το εν λόγω μοντέλο διαχείρισης αποτελεί και μία απάντηση στην παγκόσμια οικονομική κρίση”.

Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στην πράξη το πρώτο παράδειγμα του μοντέλου ”Workplace as a Service (WaaS)”. Το WaaS ελαχιστοποιεί τις επενδύσεις που απαιτείται να γίνουν στην τεχνολογική υποδομή, εφόσον ο πελάτης χρεώνεται μόνο για τη χρήση της υπηρεσίας. Στην έκθεση, παρουσιάστηκαν ακόμα όλες οι νέες υπηρεσίες και τα προϊόντα που υλοποιούν τη στρατηγική του ”Dynamic Infrastructure” και απευθύνονται τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε καταναλωτές.