Ο εκτελεστικός Πρόεδρος της Google, Eric Schmidt, πρόκειται την επόμενη εβδομάδα να συναντηθεί με τον Ευρωπαίο επικεφαλής αντιμονοπωλιακής πολιτικής, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, στα πλαίσια της προσπάθειας των ρυθμιστών της Ε.Ε. να αποφασίσουν το επόμενο βήμα στην τετραετή έρευνά τους σχετικά με την εταιρεία.

Η Ευρωπαία Επίτροπος για τον Ανταγωνισμό, Margrethe Vestager, έχει ήδη συναντηθεί αρκετές φορές με καταγγέλλοντες ενάντια στην εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων στελεχών της Microsoft. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προκάτοχος της Vestager, Joaquin Almunia, προσπάθησε να κλείσει την υπόθεση αφού η Google έκανε παραχωρήσεις, ωστόσο τελικά τις απέρριψε μετά τις αντιθέσεις που προέκυψαν εντός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της κριτικής από κάποιους Γερμανούς πολιτικούς.

Οι καταγγέλλοντες της Google, που περιλαμβάνουν την Expedia και την TripAdvisor, κατηγορούν την εταιρεία ότι καταχράται της κυριαρχίας της στην Ευρωπαϊκή αγορά αναζητήσεων. Η Google αντιμετωπίζει πρόστιμο μέχρι και 10% των εσόδων της παγκοσμίως αν τελικά οι καταγγέλλοντες δικαιωθούν και αποδειχθεί ότι παραβιάζει τους Ευρωπαϊκούς κανόνες. Βάσει των αποτελεσμάτων της εταιρείας για το 2014, το πρόστιμο μπορεί να αγγίξει τα 6,6 δις. δολ.