Μέσα σε ένα ιδιαίτερα αισιόδοξο και εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013, η τελετή απονομής των e-volution awards 2014 στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, στην οποία παρευρέθηκε σύσσωμη η αγορά του ηλεκτρονικού επιχειρείν.

Στην τελετή των βραβείων, τα οποία διοργανώνουν για τρίτη συνεχή χρονιά η εταιρεία BOUSSIAS και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου, ELTRUN, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσιάστηκαν και βραβεύθηκαν οι βέλτιστες πρακτικές στο ηλεκτρονικό εμπόριο και ηλεκτρονικό επιχειρείν, οι οποίες διακρίθηκαν μέσω της αδιάβλητης διαδικασίας αξιολόγησης από την κριτική επιτροπή.

Για άλλη μία φορά, η ελληνική αγορά του e-business και του e-commerce απέδειξε τη μεγάλη δυναμική της, γεγονός που καταφαίνεται τόσο μέσα από τις καινοτόμες συμμετοχές και τη μαζική προσέλευση στελεχών στην τελετή απονομής, όσο και από την πιο πρόσφατη έρευνα του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου, ELTRUN, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που παρουσίασε ο Καθ. Γεώργιος Δουκίδης, Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων και Διευθυντής του ELTRUN.

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχή χρονιά από το Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου, ELTRUN του ΟΠΑ, δείχνει ανάπτυξη 25% στην ελληνική αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου και -παρόλο που τα μεγέθη είναι ακόμα χαμηλά σε σχέση με την Ευρώπη- έχει σημαντικές προοπτικές να διαμορφωθεί τα επόμενα χρόνια στα 6 δισ.  ευρώ, από τα 3,2 δισ. ευρώ σήμερα, υπό προϋποθέσεις.

Καινοτομίες της φετινής διοργάνωσης
Για πρώτη χρονιά φέτος, δόθηκαν βραβεία Gold, Silver και Bronze, σύμφωνα με την βαθμολογία που συγκέντρωσε η κάθε υποψηφιότητα στην κατηγορία που συμμετείχε, καθώς επίσης και έπαινοι στους Dynamic New Comers. Χρυσά βραβεία απέσπασαν η Praktiker Hellas για το www.praktiker.gr στην ενότητα «Ηλεκτρονικό Εμπόριο Β-Β και Β-C» στην κατηγορία «Εφαρμογή Β-C Ηλεκτρονικού εμπορίου», τα Public για το public.gr στην ενότητα «Ψηφιακά κανάλια και πελατοκεντρικότητα» στην κατηγορία «Εμπειρία Πελατών», η Atcom στην ενότητα «Κινητό Ηλεκτρονικό Εμπόριο» στην ομώνυμη κατηγορία για την κινητή εφαρμογή «Village Cinemas Mobile App», ο ΟΤΕ για το νέο site του www.ote.gr στην ενότητα «Redesign-Relaunch», στην ομώνυμη κατηγορία και η Travelplanet24 στην ενότητα «E-business Στρατηγική και Διεθνοποίηση» στην κατηγορία «Διεθνοποιημένη e-Επιχείρηση».

Στην ενότητα «Υπηρεσίες & Υποδομές Ηλεκτρονικού Επιχειρείν» απονεμήθηκαν δύο Gold βραβεία, στην Information Systems Impact για τη συμμετοχή Paperless Connect στην κατηγορία «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες (e-Services)» και στη Unisystems για τη συμμετοχή Έργο Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης στην κατηγορία «Υπηρεσίες & Συστήματα Β-Β». Τέλος, στην ενότητα «Ηλεκτρονικά καταστήματα-Υπηρεσίες» η Money Market απέσπασε gold για το www.insurancemarket.gr στην κατηγορία «Ασφαλιστικές Υπηρεσίες», στην ενότητα «Ηλεκτρονικά καταστήματα-Προϊόντα» το χρυσό βραβείο πήρε το www.oroloi.gr στην κατηγορία «Κόσμημα ωρολόγια, αξεσουάρ», ενώ τέλος στην ενότητα «Ηλεκτρονικά Καταστήματα-Καταναλωτικά προϊόντα» το gold απονεμήθηκε στο Myshoe.gr στην κατηγορία «Μόδα».

Απονεμητές
Στην τελετή παρευρέθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς, ενώ τα βραβεία απένειμαν στους νικητές: O Στέφανος Κομνηνός, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, o Φώτης Αντωνόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GRECA), ο Θανάσης Πετμεζάς, μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας), ο Νίκος Χριστοδούλου, Πρόεδρος της διοικούσης επιτροπής του ΕΙΠ της ΕΕΔΕ (Ελληνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων), ο Λάμπρος Πανούσης, Ειδικός Συνεργάτης της Ελληνικής Ένωσης Πωλήσεων από Απόσταση και Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ΕΠΑΜ), ο Δημήτρης Αρτεμίου, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΙΠ της ΕΕΔΕ, ο Νίκος Φαλδαμής, Πρόεδρος του HEPIS (Eλληνικό Δίκτυο Επαγγελματικών Πληροφορικής), ο Λάμπρος Γιαννούχος, Πρόεδρος του ΙΠΕ (Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος), ο Γεράσιμος Αγοράνος, Γενικός Διευθυντής Speedex, ο Μάκης Βρεχόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Ψηφιακού Μάρκετινγκ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Γιώργος Λεκάκος, Επίκουρος Καθηγητής Ψηφιακού Περιεχομένου, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Πάνος Κουρουθανάσης, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Πληροφορικής, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ο Γεώργιος Δουκίδης, Διευθυντής Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων και ο Μιχάλης Μπούσιας, Εκδότης BOUSSIAS.

H κριτική επιτροπή
Την επιστημονική ευθύνη της κριτικής επιτροπής είχε το Eργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου, ELTRUN, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ τα μέλη της, τα οποία αξιολόγησαν τις υποψηφιότητες είναι οι: Καθ. Γεώργιος Δουκίδης, Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων, Διευθυντής Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιάννης Σύρρος, ΣΕΠΕ, Λάμπρος Πανούσης, Ειδικός Συνεργάτης, ΕΠΑΜ, Νίκος Φαλδαμής, Πρόεδρος, Hepis, Χάρης Ρούγγας, Γενικός Διευθυντής, Οργανισμός Διαδραστικής Επικοινωνίας (IAB Hellas), Δημήτρης Αρτεμίου, Σύμβουλος Πληροφορικής και Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΙΠ της ΕΕΔΕ, Μάκης Βρεχόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Ψηφιακού Μάρκετινγκ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιώργος Λεκάκος, Επίκουρος Καθηγητής Ψηφιακού Περιεχομένου, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παναγιώτης  Κουρουθανάσης, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Πληροφορικής, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Κατερίνα Πραματάρη, Επίκουρος Καθηγήτρια Πληροφοριακών Συστημάτων, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Δείτε τα βραβεία εδώ