Η τεχνολογία της Πληροφορικής εξελίσσεται ραγδαία τις τελευταίες δεκαετίες, για να φτάσει σήμερα να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του επιχειρείν αλλά και της ζωής μας. Η Effect, από την ίδρυσή της, ακολουθεί αντίστοιχη πορεία εξέλιξης και προσφέρει σήμερα ολοκληρωμένες λύσεις Πληροφορικής. Το EFFECT Wealth Management System είναι η ολοκληρωμένη λύση που απευθύνεται στις διευθύνσεις Private Banking των Τραπεζών.

<‘Σελίδα 1: Δημιουργώντας το πρώτο σύστημα για διαχείριση επενδύσεων’>
Στις 30 Ιανουαρίου 1930, μήνες μόνο μετά από το μεγάλο κραχ του 1929, ξεκίνησε η κατασκευή του υψηλότερου κτιρίου της εποχής, του Empire State Building.

Με οδηγό την συσσωρευμένη εμπειρία πολλών αιώνων στις κατασκευές, σε τεχνογνωσία, στα υλικά και στη διεύθυνση κατασκευαστικών έργων, το όραμα που ξεκίνησε μέσα από τα συντρίμμια του κραχ, ολοκληρώθηκε σε 410 μόνο μέρες, και παραμένει μέχρι σήμερα ένα από τα πιο αξιοθαύμαστα και αναγνωρίσιμα κτίρια στον κόσμο.

Τις ταχύτατες μεταβολές και τις εξελίξεις στον τομέα της διαχείρισης επενδύσεων, μόνο οι οργανισμοί που διαθέτουν εμπειρία, ευελιξια και τεχνολογική υποστήριξη μπορούν να ακολουθήσουν

Από την άλλη, ο τομέας της Πληροφορικής και Τεχνολογίας, δεν έχει στις πλάτες του τις εμπειρίες τόσων ετών, είναι ακόμα πολύ νεαρός με μόλις 50 χρόνια ζωής.

Δεν έχει τις εμπειρίες και γνώσεις των κατασκευών. Βρίσκεται σε στάδιο συνεχούς ανάπτυξης, με γρήγορες μεταβολές και συνεχείς αλλαγές που επαναπροσδιορίζουν τον τρόπο λειτουργίας του περιοδικά, κάθε λίγα χρόνια, σε θέματα υποδομής, διεύθυνσης έργων, κα.

Ετσι, όταν τα Windows δεν ανταποκρίνονται, να θυμάστε ότι πριν από 25 χρόνια, ούτε σαν ιδέα δεν υπήρχαν. Και όταν πατάτε CTRL+ALT+DELETE για να ξανα-ξεκινήσετε, να θυμάστε ότι πριν 25 χρόνια θα έπρεπε να κλείσετε το διακόπτη και μετά να περιμένετε με αγωνία να δουλέψει η δισκέτα!

Παρόλα όμως τα προβλήματα και τις ταλαιπωρίες, παρόλο που θυμώνουμε και βρίζουμε, υπομένουμε και επιμένουμε. Η τεχνολογία έχει ενσωματωθεί στη δουλειά και τη ζωή μας σε σημείο που αν μείνεις μακριά μένεις και εκτός! Και όσον αφορά τις επιχειρήσεις, εκτός σημαίνει, στην πραγματικότητα, εκτός αγοράς.

Στην αντίθετη πλευρά του νομίσματος, αν καταφέρεις να κάνεις το βήμα και να εκμεταλλευτείς την τεχνολογία, δημιουργείς τις προϋποθέσεις να διαφοροποιηθείς και να τοποθετηθείς μπροστά από την αγορά!

Η πείρα μετρά
Τέτοιες επιχειρήσεις, και στελέχη με όραμα, είναι αυτοί που επέτρεψαν στην EFFECT να κτίσει στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 το πρώτο της σύστημα για διαχείριση επενδύσεων. Οι πρώτοι πελάτες-καθοδηγητές ήταν οι κορυφαίες χρηματιστηριακές εταιρείες Εθνική, Σίγμα, Alpha Finance και Εμπορική Τράπεζα.

Το 1994 μεγάλη Τράπεζα από την Κύπρο, μας ζήτησε πρώτη σύστημα Private Banking. Η EFFECT συνεργαζόταν ήδη με την Τράπεζα στο τομέα της Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου (Asset Management) και τις Χρηματιστηριακές Υπηρεσίες (Brokerage Services). Ενα νέο τότε  στέλεχος ανέλαβε να δημιουργήσει το τμήμα Private Banking της Τράπεζας και ξεκίνησε την επικοινωνία με την EFFECT για περαιτέρω συνεργασία. Με γνώση περιορισμένη και καθοδήγηση μικρή, η EFFECT ξεκίνησε αυτό το έργο, επενδύοντας πολύ χρόνο, κόπο και έξοδα για να δημιουργήσει ένα πρωτοποριακό σύστημα Private Banking, με μόνο όφελος την εμπειρία και την περαιτέρω ανάπτυξη του συστήματός της.

Με τέτοιου είδους επενδύσεις η EFFECT ανάπτυξε τη δύναμή της και στήριξε τη θέση της στην αγορά. Με τη θέληση, τον ενθουσιασμό, την ευελιξία και το μακροπρόθεσμο όραμά της, κατάφερε να κτίσει και να διατηρήσει σχέσεις εμπιστοσύνης και να στηρίξει με το λογισμικό της τα Private Banking μεγάλων τραπεζικών ομίλων στην Ελλάδα και την Κύπρο.
<‘here’>


<‘Σελίδα 2: Ο ρόλος των πελατών και του προσωπικού – Τα προγράμματα EFFECT MiFID Suite, EFFECT STP και EFFECT RM’>
Ο ρόλος των πελατών και του προσωπικού
Η EFFECT έχει κτίσει τα πακέτα της με γνώμονα τις πιο σύγχρονες εξελίξεις στην πρακτική και θεωρία της περιοχής του Wealth Management και πάντα ακούγοντας τις απαιτήσεις των πελατών της. Αυτή η προσέγγιση έχει κάνει τα πακέτα εύχρηστα και άμεσα συσχετισμένα με τις ανάγκες της αγοράς. Οσο η αγορά αναπτύσσεται και εξελίσσεται, οι λύσεις που παρέχει είναι πάντοτε έτοιμες για να καλύπτουν τις ανάγκες του πελάτη.

Παράλληλα, όμως, με τις επιχειρησιακές ανάγκες και τις όλο και αυστηρότερες οδηγίες και νομοθεσία που καλείται να ενσωματώσει, ένα πακέτο λογισμικού έχει να αντιμετωπίσει και άλλες προκλήσεις, όπως η ανάπτυξη νέων τεχνολογικών υποδομών.

Η πιστή εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας MiFID εκτός από τους επενδυτές, αυτονόητο είναι ότι προστατεύει και τους συμβούλους / διαχειριστές επενδύσεων κάθε Private Banking

Τα πρώτα πακέτα της EFFECT είχαν δημιουργηθεί με τεχνολογίες της δεκαετίας του 1990. Για την τεχνολογία όμως, η δεκαετία είναι τεράστιος χρόνος. Τα πακέτα ξανασχεδιάστηκαν και ξαναγράφτηκαν δυο φορές. Κάθε φορά, εκτός από την τεχνολογική αναβάθμιση, ενσωμάτωναν και την εμπειρία και τις βέλτιστες λύσεις που προέκυπταν από τη χρήση και τη συνεργασία με τους πελάτες.

Πρόσφατα η εταιρεία ολοκλήρωσε μία μεγάλη προσπάθεια, ένα έργο τριών χρόνων, για να μεταμορφώσει τα πακέτα της με βάση τις πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές υποδομές. Βάσισε αυτό το έργο στο δυναμικό και ενθουσιώδες προσωπικό της. Η ομάδα της EFFECT αποτελείται από ένα ισορροπημένο συνδυασμό έμπειρων ατόμων, με συσσωρευμένες επιχειρηματικές γνώσεις, αλλά και αρκετούς δυναμικούς νέους, πλήρως καταρτισμένους στις νέες τεχνολογίες. Η EFFECT είναι επίσης πιστοποιημένος χρυσός συνεργάτης της Microsoft (Microsoft Gold Certified Partner).

Το EFFECT MiFID Suite αποτυπώνει πιστά την κοινοτική οδηγία
Ακόμα μία πρόκληση που είχαμε να αντιμετωπίσουμε τα τελευταία δύο χρόνια ήταν η εισαγωγή στην αγορά της κοινοτικής οδηγίας για την προστασία των επενδυτών κατά τις συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά προϊόντα, γνωστή ως MiFID.

Η EFFECT, από την πρώτη στιγμή, υποστήριζε ότι η πραγματική συμμόρφωση με τη MiFID μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ολοκληρωμένη προσέγγιση που θα επηρεάσει και θα κατευθύνει τις καθημερινές διαδικασίες. Δεν ήθελε να δώσει πρόχειρες και αποσπασματικές λύσεις, με στόχο την κάλυψη των άμεσων υποχρεώσεων των πελατών της απέναντι στις εποπτικές αρχές, γιατί έτσι θα έχαναν την πραγματική ουσία και τα οφέλη που προσφέρει η συμμόρφωση με την οδηγία.

Με αυτό το σκεπτικό και ακλουθώντας τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης η EFFECT ανέπτυξε και εφάρμοσε στους πελάτες της το EFFECT MiFID Suite. Η εφαρμογή του συστήματος αγγίζει την καθημερινή ροή των εργασιών και προσφέρει, αποτελεσματικότητα, ασφάλεια και προστασία στους επενδυτές, αλλά πολύ περισσότερο, στους Συμβούλους (Advisors) και Διαχειριστές Χαρτοφυλακίων (Account Managers), εξαιτίας της υποχρεωτικής εφαρμογής κανόνων. Το EFFECT MiFID Suite έχει ήδη εφαρμοστεί από την EFFECT σε τραπεζικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Το ΕFFECT STP για αποτελεσματικότητα και ακρίβεια
Η εφαρμογή MiFID ετοιμάστηκε την κατάλληλη στιγμή για να βοηθήσει στις προκλήσεις που έχει φέρει η χρηματοοικονομική κρίση. Πέρα όμως των ελέγχων της MiFID, η EFFECT εισήγαγε από το 2008 και το καινούργιο module του συστήματος, το STP (Straight Through Processing) που επιτρέπει στους πελάτες της να αυτοματοποιήσουν εργασίες, μειώνοντας το κόστος και ελαχιστοποιώντας τα ανθρώπινα λάθη, ενώ παράλληλα προσφέρουν ένα καλύτερο επίπεδο εξυπηρέτησης στους πελάτες τους.

Ολοκληρωμένη διαχείριση με το EFFECT RM
Φυσικά, για μια πιο επιτυχημένη σχέση με τον πελάτη, η EFFECT προσφέρει το δικό της εξειδικευμένο πακέτο διαχείρισης πελατειακής σχέσης. Το νέο EFFECT RM συνδυάζει αποτελεσματικά το επενδυτικό προφίλ και τις προτιμήσεις του πελάτη με την επενδυτική πολιτική της εταιρείας και δίνει στον Relationship Manager ότι χρειάζεται για τη διαχείριση των χαρτοφυλακίων του. Επί πλέον προσφέρει ολοκληρωμένη διαχείριση της σχέσης με τους πελάτες, κρατώντας την επικοινωνία, ειδοποιώντας για εκκρεμότητες του επενδυτή, ή προτείνοντας κινήσεις που ικανοποιούν τις καταχωρημένες επιθυμίες του επενδυτή ή την επενδυτική στρατηγική της εταιρείας.
<‘here’>


<‘Σελίδα 3: Τα προγράμματα EFFECT WEB Consolidated Statement και EFFECT MIS και τα Microsoft Dynamics NAV και CRM’>
Το πρωτοποριακό EFFECT WEB Consolidated Statement για υψηλής ποιότητας υπηρεσίες
Καθοριστικός παράγοντας για την ποιότητα των υπηρεσιών του private banking είναι και η ενημέρωση που προφέρει στον επενδυτή. Για αυτό η EFFECT δίνει μεγάλο βάρος στη μηνιαία αναφορά που αποστέλλεται τους επενδυτές. Φροντίζει η ποιότητά της να είναι άριστη και να αντικατοπτρίζει τον τρόπο σκέψης, την μεθοδολογία και την κουλτούρα κάθε Τράπεζας.

Oλες οι Τράπεζες πελάτες της EFFECT έχουν τη δική τους προσωποποιημένη μηνιαία αναφορά για την ενημέρωση των πελατών τους. Πολύ σημαντικό είναι ότι η μηνιαία αναφορά μπορεί να μην περιορίζεται μόνο στην απεικόνιση των επενδύσεων αλλά να παρουσιάζει την πλήρη σχέση του πελάτη με την Τράπεζα, αντλώντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία από το κεντρικό τραπεζικό σύστημα.

Όσο ολοκληρωμένη και να είναι η σουίτα, παραμένει σε συνεχή ανάπτυξη και εξέλιξη, με στόχο πάντοτε να προσφέρει αυτό που θέλει ο πελάτης και ακόμη περισσότερα

Επιπλέον, η Τράπεζα μπορεί να δώσει στους επενδυτές τη δυνατότητα να παράγουν και να εκτυπώνουν μόνοι τους, όποτε θέλουν, το Consolidated Statement μέσω Internet.

To EFFECT MIS για τη διοίκηση
Η σουίτα προϊόντων της EFFECT συμπληρώνεται με το EFFECT MIS. Το EFFECT MIS είναι μια ολοκληρωμένη λύση για ενημέρωση της διοίκησης. Το πακέτο περιλαμβάνει απλά εργαλεία δημιουργίας αναφορών, που επιτρέπουν σε ένα χρήστη που δεν είναι ειδικός στην Πληροφορική, να παράγει αναφορές με δυνατότητες drill down, προσαρμοσμένες στις ανάγκες της δικής του εταιρείας. Ποτέ στο παρελθόν η Πληροφόρηση δεν ήταν τόσο άμεση.

Τα Microsoft Dynamics NAV και CRM
Η EFFECT προσφέρει και τις επιχειρηματικές λύσεις της Microsoft. Με βάση τα προϊόντα της Microsoft έχει αναπτύξει εξειδικευμένες λύσεις που αποσκοπούν στην ολοκληρωμένη κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των πελατών της. Εχει αναπτύξει ολοκληρωμένη διασύνδεση του EFFECT Wealth Management System με το ERP Microsoft Dynamics NAV ώστε να καλύπτει πλήρως τις οικονομικές υπηρεσίες. Επί πλέον μπορεί να καλύψει με τον καλύτερο τρόπο και ανάγκες όπως η διαχείριση παγίων.

Βασισμένη στην εμπειρία της από τη διαχείριση μεγάλων έργων, η EFFECT δημιούργησε και μία εξειδικευμένη λύση για οργάνωση του project management. Η λύση αυτή απευθύνεται είτε στη διεύθυνση μηχανογράφησης των Τραπεζών είτε σε μεγάλες εταιρείες Πληροφορικής. Βασίζεται στο Microsoft Dynamics NAV και το add on εξειδικευμένο σύστημα της Top Solutions που η EFFECT αντιπροσωπεύει για την Ελλάδα. Η λύση έχει ήδη εφαρμοστεί σε εταιρείες Πληροφορικής με αντικείμενο την υλοποίηση μεγάλων έργων σε Τράπεζες και άλλους οργανισμούς. Με το Microsoft CRM και τις απεριόριστες δυνατότητες παραμετροποίησης και ανάπτυξης που διαθέτει, η EFFECT μπορεί να προσφέρει σε τραπεζικούς οργανισμούς διευρυμένες λύσεις διαχείρισης πελατειακών σχέσεων.

Πλήρης σουίτα εφαρμογών από την EFFECT
Η σουίτα εφαρμογών της EFFECT προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για όλα όσα χρειάζεται μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα διαχείρισης επενδύσεων. Επιπλέον, είναι έτσι σχεδιασμένη που προσφέρει στον πελάτη μας την ευελιξία να εγκαταστήσει ότι χρεάζεται, όπως το χρειάζεται και όταν το χρειάζεται. Οσο οι ανάγκες του μεγαλώνουν, αντίστοιχα και οι λύσεις της EFFECT επεκτείνονται και μεγαλώνουν μαζί του και στηρίζουν τις δραστηριότητές του.

Αλλά όσο ολοκληρωμένη και να είναι η σουίτα, παραμένει σε συνεχή ανάπτυξη και εξέλιξη, με στόχο πάντοτε να προσφέρει αυτό που θέλει ο πελάτης μας και ακόμη περισσότερα. Η EFFECT μένει πιστή στις φιλοσοφίες που την στηρίξανε εδώ και χρόνια:
• αφοσίωση στις ανάγκες του πελάτη
• αμεσότητα και ευελιξία για συνεχή ανάπτυξη με στόχο να κρατήσουμε τα προϊόντα μας μπροστά από την αγορά και πάντοτε
• προσαρμογή στις απαιτήσεις του πελάτη.

EFFECT
Η ανώνυμη εταιρεία EFFECT δραστηριοποιείται στον κλάδο της Πληροφορικής. Ιδρύθηκε το 1990 και από το 2000 είναι μέλος του ομίλου Info Quest. Η έδρα της είναι στο κέντρο της Αθήνας και απαρτίζεται από μια καλά οργανωμένη και ευέλικτη ομάδα 24 επαγγελματιών του κλάδου: προγραμματιστές, αναλυτές αλλά και άτομα υποστήριξης λύσεων.

Τα προϊόντα της EFFECT συνδυάζουν τη βασική χρηματοοικονομική σκέψη με τις σύγχρονες πρακτικές και εμπειρίες μεγάλων εταιρειών παροχής επενδυτικών υπηρεσιών της ελληνικής και κυπριακής χρηματαγοράς, οδηγώντας σε λύσεις Πληροφορικής «κομμένες και ραμμένες» στα μέτρα τους.

Τα προϊόντα της εταιρείας απευθύνονται σε εταιρείες παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Διαχείρισης Επενδυτικού Χαρτοφυλακίου. Αυτές μπορεί να είναι Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα, – Τράπεζες – Ασφαλιστικές εταιρείες – Χρηματιστηριακές εταιρείες, Εταιρείες Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων, Εταιρείες Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου κ.α.
<‘here’>