Αγαπητοί αναγνώστες,
Άλλος στην θέση του θα είχε ψηλώσει μερικές δεκάδες μέτρα, με βάση ότι έχει προσφέρει και αποδώσει εδώ και κάτι λιγότερο από έναν χρόνο, τόσο στους προϊσταμένους, όσο και σε ολόκληρο τον κλάδο που υπηρετεί.

Αυτός όμως, εκεί, συνεχίζει ακαταπόνητος, εργατικός, με εξαιρετική συνέπεια, περιορισμένα μέσα, αποτελεσματικότητα, πίστη στην επίτευξη του τελικού στόχου και ταύτιση (ου μην και ηγετική θέση σε ορισμένες περιπτώσεις) με την επεξεργασία του απαραίτητου οράματος.

Τελευταία, όμως, δείχνει να θέλει να αλλάξει ρότα. Όχι επαγγελματική, μα προσωπική. Να ανελιχθεί και να φανεί προκειμένου να θεμελιώσει την ισχυρή παρουσία του και κατά την επόμενη ημέρα, όπως αυτή ξημερώσει…

Μάλιστα, το πρώτο βήμα δείχνει να είναι καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς αντελήφθην -έστω και αργά- τον… δίπορτο ρόλο που έπαιζε τόσο καιρό το «δεξί του χέρι». Βλέπετε, η παροιμία «έβαλε τον λύκο να φυλά τα πρόβατα», δείχνει να ωχριά μπροστά στις ενέργειες ή, μάλλον, στην σκόπιμη αδράνεια του τελευταίου να (μην) στηρίζει με απλές, είναι αλήθεια, κινήσεις τον προϊστάμενό του, καταδικάζοντάς τον -ουσιαστικά- στην αφάνεια.

Αιτία; Μα, η ύπαρξη δικής του, προσωπικής ατζέντας προς ιδίον όφελος. Βέβαια, ούτε λόγος για την ύπαρξη των απαιτούμενων εχέγγυων -επιστημονικά, επαγγελματικά, προσωπικότητας, προϋπηρεσίας, προοπτικής- αλλά να μου πείτε, η πρώτη φορά θα είναι; Το ζήτημα, πλέον, ανάγεται σε υπόθεση χρόνου. Για την ακρίβεια, ποιος θα προλάβει τον άλλο!

Η περίοδος της καραντίνας αποδείχτηκε αποφασιστικής σημασίας για τον «Οινοποιό», καθώς κατάφερε ως ικανός… καλλιεργητής να πολλαπλασιάσει τον -ήδη δυναμικό- βαθμό διείσδυσής του σε μια παραδοσιακά εύφορη μα και ταυτόχρονα ιδιαίτερη αγορά με έντονα συμφέροντα και πλήθος από ανταγωνιστές, αναδεικνύοντας παράλληλα την σημασία της εύρυθμης λειτουργίας του για την διασφάλιση της seamless παρουσίας των πελατών του, και της εν γένει προστασίας των συμφερόντων τους! Η επιτυχία της συνολικότερης στρατηγικής προσέγγισης που εφαρμόζει ο «Οινοποιός» από την διαδοχή και έπειτα, αναμένεται να «ξεκλειδώσει» πιο «επιθετική» παρουσία σε μια σειρά από διεθνείς αγορές. Ήδη, εκπρόσωποι του… ξανθού γένους έχουν σχηματίσει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου και ο ίδιος ετοιμάζει μάσκες, γάντια και αντισηπτικά για το αεροπορικό ταξίδι προς Βορρά! Μια σύσταση-συμβουλή: Ας πάρει μαζί του παραπάνω από μια χειραποσκευή με είδη υγειονομικής προστασίας. Θα την χρειαστεί με το… ντόμινο που προβλέπεται να ακολουθήσει.

BHMA-BHMA δείχνει να «κτίζει» την ομιλική του έκφανση ο «Φινετσάτος», ο οποίος έχοντας αποδεδειγμένα εφαρμόσει μια εξόχως χρηστή οικονομική διαχείριση, εδώ και πολλά χρόνια, διαθέτει γεμάτες τσέπες, διευκολύνοντας έτι περαιτέρω τις κινήσεις του. Τελευταία, έχει στρέψει το ενδιαφέρον του και εκτός των τειχών του κλεινόν άστεως, χτυπώντας πόρτες τοπικών αυτοδιοικήσεων και προτείνοντας ένα σχέδιο συνεργασίας με έντονη win-win γεύση: Συμβάλλει αποφασιστικά στην βελτίωση της εικόνας, της λειτουργίας, της ποιότητας ζωής των κατοίκων και της όλης εικόνας των τοπικών κοινωνιών προς τα έξω και τοποθετεί δυναμικά τον ίδιο τον «Φινετσάτο» στις επερχόμενες εξελίξεις.

Κι αυτό, έχοντας ένα λελογισμένο κόστος, το οποίο εξαιτίας της εμπειρίας και του knowhow που διαθέτει στον ευρύτερο κλάδο, καταφέρνει και το περιορίζει σε εντυπωσιακό βαθμό.

Αν μη τι άλλο, ένα από τα πλέον βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του «Φινετσάτου» είναι το πόσο νοικοκύρης και αποτελεσματικός αποδεικνύεται σε ό,τι αφορά τα περί των οικονομικών. Αυτή την τεχνογνωσία επιχειρεί να μεταλαμπαδεύσει και στους τοπικούς άρχοντες με τους οποίους συνδιαλέγεται. Ήδη, μάλιστα, τα πρώτα δείγματα είναι άκρως θετικά και ο βαθμός απόκρισης κάτι παραπάνω από ικανοποιητικός.