Ο Μιχάλης Μωραϊτης αποτελεί από την Πέμπτη 7 Μαρτίου το νέο πρόεδρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΕΙΠ), σύμφωνα με πληροφορίες του NetFAX.

Την περασμένη Πέμπτη συνήλθε το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του ΕΙΠ και εγκρίθηκε η ανάδειξη του Μ. Μωραϊτη ως προέδρου του ΕΙΠ, αλλά και ως μέλος ΔΣ της ΕΕΔΕ. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του NetFAX, ο Μ. Μωραϊτης θα συνεχίσει να διατηρεί τη θέση του Προέδρου και μετά τις επόμενες εκλογές του ΕΙΠ, έχοντας ως στόχο να κάνει περισσότερο γνωστές τις δράσεις του ΕΙΠ και της ΕΕΔΕ, να αυξήσει τον αριθμό των μελών τους, αλλά και να πετύχει την αναγνώριση του Ινστιτούτου Πληροφορικής, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας.

Ο Μ. Μωραϊτης ήταν, μέχρι πρότινος, μέλος ΔΣ στο «European CIO Association» στις Βρυξέλλες, ενώ είναι μέλος ΔΣ και ιδρυτικό μέλος του Hellenic CIO Forum και για 18 χρόνια CIO στον όμιλο Θεοχαράκη.
Έχει συλλέξει περισσότερες από δύο δεκαετίες εμπειρίας στην παγκόσμια αγορά και στο ελληνικό οικοσύστημα Πληροφορικής. Στην πορεία του έχει αποκτήσει την ικανότητα να πετυχαίνει δύσκολους στόχους, μέσα από επανασχεδιασμό και επαναδιαμόρφωση λειτουργιών, ενώ έχει βελτιστοποιήσει την οργάνωση εταιρειών που αντιμετώπιζαν προβλήματα.

Οι γνώσεις σε IT/IS και large scale projects και η δυνατότητά του να οραματίζεται το ψηφιακό μετασχηματισμό, έχει αναγνωριστεί από το επαγγελματικό του περιβάλλον, μέσα στην πορεία του από θέσεις ευθύνης σε συμβουλευτικές εταιρείες, όπως οι Andersen Consulting, Accenture και Ernst & Young και σε οργανισμούς, όπως οι Yokohama Greece, Deutz Fahr Greece, Νοσοκομείο Υγεία και koolfly.com.