Πραγματοποιήθηκε, στις 27 Μαΐου, η 8η τελετή απονομής των “European Business Awards sponsored by RSM”, η οποία φέτος έλαβε χώρα στην Αθήνα.

Με κύριο χορηγό και ενεργό υποστηρικτή την RSM International, ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και Συμβούλων Επιχειρήσεων στον κόσμο, τα βραβεία αποτελούν έναν ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό θεσμό που επιβραβεύει την επιχειρηματικότητα, τις καλές πρακτικές και την καινοτομία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Εντυπωσιακή ήταν και φέτος η επίδοση των ελληνικών εταιρειών, αφού από τις 46 ελληνικές εταιρείες οι οποίες διακρίθηκαν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού ως National Champions, οι 10 αναδείχθηκαν ως φιναλίστ και κατατάχθηκαν ανάμεσα στις 10 καλύτερες εταιρείες της Ευρώπης στην κατηγορία στην οποία διαγωνίστηκαν, κατακτώντας τον τιμητικό τίτλο Ruban d’ Honneur.

Αυτές είναι οι: CΟCO-MAT, Διαμαντής Μασούτης, Εpsilon Νet, Globo Group, Onex, Plaisio Computers, Power Health Hellas, Sarmed, Septona και Terra Creta. Το βραβείο «The Chairman’s Selection Award» απονεμήθηκε στην Diamantis Masoutis, για την υψηλή επίδοσή της σε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό και δύσκολο κλάδο στην Ευρώπη, ενώ η Skroutz αναδείχθηκε ως “European Public Champion” συγκεντρώνοντας τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων από την ψηφοφορία του κοινού. Τέλος, ο Περικλής Σ. Παναγόπουλος έλαβε το τιμητικό βραβείο «Lifetime Achievement Award» για την προσφορά του στην επιβατηγό ναυτιλία τόσο σε Ελληνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.