Στο Μιλάνο στήθηκε, στις 4 Σεπτεμβρίου η «κεντρική σκηνή» για το 24ωρο παγκόσμιο Speed to Lead event της EMC, όπου παρουσιάστηκαν τα νέα προϊόντα που θα δώσουν στους πελάτες την ταχύτητα που χρειάζονται για τον «μετασχηματισμό» της υποδομής IT.

Μεταξύ αυτών τα νέα προϊόντα της οικογένειας unified storage VNX, που προσφέρει τεράστια βελτίωση στην απόδοση χάρη στους νέους multi-core επεξεργαστές, οι αναβαθμίσεις των υποδομών VSPEX, ενώ ανακοινώθηκε και η επικείμενη κυκλοφορία του πλατφόρμας αποθηκευσης EMC ViPR. Παράλληλα, παρουσιάστηκε και το “Project Nile”, η πρώτη εμπορικά διαθέσιμη web-scale υποδομή αποθήκευσης για το data center. Συνολικά, όλες αυτές οι καινοτομίες παρέχουν στους πελάτες και τους συνεργάτες της EMC τα απαραίτητα εργαλεία για να δημιουργήσουν περιβάλλοντα public, private και hyvrid cloud. Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος και COO της EMC, David Goulden, «η EMC επικεντρώνεται σε τρία πράγματα: το cloud, τα big data και την εμπιστοσύνη. Τα νέα προϊόντα και οι νέες αναβαθμίσεις θα βοηθήσουν τους πελάτες μας να διαχειριστούν αποτελεσματικά την τεράστια αύξηση των δεδομένων.

Οι πελάτες πλέον απαιτούν καλύτερες επιδόσεις και αποδοτικότητα από την τωρινή υποδομή του data center, ενώ παράλληλα εξετάζουν νέες αρχιτεκτονικές για τις επόμενης γενιάς mobile και web εφαρμογές τους. Αυτό θα γίνει αξιοποιώντας σωστά επαναστατικές τεχνολογίες όπως Intel MultiCore, virtualization και τεχνολογία flash. Η EMC παρέχει στους πελάτες της προϊόντα και λύσεις απαραίτητες για τη διαδικασία μετασχηματισμού του ΙΤ, διατηρώντας απαράμιλλο επίπεδο αποδοτικότητας και επιδόσεων και εξασφαλίζοντας την ευελιξία που απαιτείται για να παραμείνει μία επιχείρηση ανταγωνιστική».

Η νέα σειρά των συστημάτων unified storage VNX (VNX5200, VNX5400, VNX5600, VNX5800, VNX7600, VNX8000 και VNX-F), φέρνει την επανάσταση στον ορισμό και τα οικονομικά της midrange απθήκευσης, καθώς ανεβάζει τον πήχη της απόδοσης των εφαρμογών, της αποδοτικότητας της αποθήκευσης, της προστασίας και της διαθεσιμότητας των δεδομένων και της ευκολίας χρήσης. Μέσω του λογισμικού MCx η νέα σειρά VNX επιταχύνει την απόδοση των εφαρμογών μέχρι και τέσσερις φορές.

Αναφορικά με τις αρχιτεκτονικές VSPEX της EMC, τονίζεται ότι πλέον έχουν ενισχυθεί με τη χρήση των νέων VNX 5400, 5600 και 5800, υποστηρίζοντας πλέον μέχρι και 1.000 virtual μηχανήματα, δύο φορές περισσότερα από πριν. Παράλληλα, οι νέες παροχές των VSPEX βοηθούν στην περεταίρω αύξηση της ταχύτητας στο cloud, επομένως μειώνοντας και το χρόνο που χρειάζονται οι administrators για να σχεδιάσουν, να διανείμουν και να χτίσουν τις υποδομές τους. Η νέα πλατφόρμα αποθήκευσης ViPR, που θα είναι διαθέσιμη μέσα στο Σεπτέμβριο, έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους πελάτες της EMC την δυνατότητα να βλέπουν objects σαν αρχεία, παρέχοντας καλύτερη απόδοση στην πρόσβαση στα αρχεία τους χωρίς καθυστερήσεις.

Το “Project Nile”, αποτελεί μία πλατφόρμα Elastic Cloud Storage που επικεντρώνεται στην παροχή ελέγχου, ασφάλειας και ευελιξίας στο private cloud, σε συνδυασμό με την ευκολία χρήσης του public cloud. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε κάποιο προϊόν που να περιλαμβάνει την παραγωγικότητα και τα οικονομικά οφέλη των web-based υπηρεσιών, ενώ την ίδια στιγμή θα επέτρεπε στους πελάτες να διατηρούν τα δεδομένα τους εσωτερικά μέσα στην εταιρεία και οι λύσεις που τους προσφέρονταν ήταν αυτές της Amazon ή Google ή κάποιου άλλου παρόχου web-scale cloud, που όμως δεν μπορούσαν να αγοράσουν ή να το «τρέξουν» εσωτερικά στο δικό τους data center. Πλέον, οι απαιτήσεις αποθήκευσης αυξάνονται δραματικά και όλο και περισσότερο οι πελάτες αναζητούν βελτιστοποιημένα συστήματα αποθήκευσης, όχι τόσο για να υποστηρίξουν τις παραδοσιακές εφαρμογές του IT, αλλά για μεγαλύτερες, social εφαρμογές διαμοιρασμού αρχείων.

Παράλληλα, το νέο λογισμικό EMC XtremSW Cache 2.0 που παρέχει μεγαλύτερη ενσωμάτωση με τα arrays της EMC, όπως νέα σειρά VNX. Το προηγμένο αυτό λογισμικό, παράλληλα, παρέχει μεγαλύτερη διαλειτουργικότητα με το VMware vCenter, υποστήριξη IBM AIX, καθώς και distributed cache coherency για τα περιβάλλοντα Oracle RAC. Τέλος, η EMC ανακοίνωσε την τεχνολογική της συνεργασία με την Lotus F1 Team, παρουσιάζοντας τα, περιορισμένης έκδοσης, arrays EMCVNX 5400 Lotus Team F1, στα χρώματα της Lotus F1 Team.