Ο Philippe Fosse, Vice President EMEA Channels, EMC, ανέλυσε τις βασικές τάσεις, τις κύριες αλλαγές και τα ουσιαστικά θέματα που θα απασχολήσουν το κανάλι των συνεργατών EMEA technology μέσα στο 2014.

Οι βασικές αρχές θα είναι περισσότερο σημαντικές: Για να πετύχουν τους στόχους τους, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κανάλι διανομής enterprise technology θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι σχέσεις τους με τους κατασκευαστές συνεχίζουν να στηρίζονται στους τρεις βασικούς πυλώνες της απλότητας, της προβλεψιμότητας και της δημιουργίας κερδών. Το Cloud Computing και η είσοδος νέων παικτών στο κανάλι οδηγούν τις αλλαγές: Το 2014 αναμένεται ότι ο ρυθμός των αλλαγών θα ενισχυθεί, καθώς μεγάλοι παίκτες όπως η Google και η Amazon εισήλθαν στο κανάλι του storage. Οι διανομείς θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται: Το 2013 οι διανομείς αύξησαν το μερίδιό τους στην αγορά EMC EMEA περισσότερο από 10%, φθάνοντας λίγο κάτω από το 60%.

Το 2014 οι distributors θα πατήσουν στις επιτυχίες της προηγούμενης χρονιάς και θα συνεχίσουν να αξιοποιούν τις ευκαιρίες που προσφέρει το νέο περιβάλλον του cloud. Αυξάνεται ο αριθμός των εξαγορών και των συγχωνεύσεων: Οι resellers θα πρέπει να αποκτήσουν εταιρείες οι οποίες διαθέτουν εκείνες τις δεξιότητες που λείπουν από αυτούς. Για παράδειγμα, οι resellers θα εξαγοράσουν εταιρείες υπηρεσιών cloud, ενώ οι service provider μπορεί να διαπιστώσουν ότι είναι απαραίτητο να αποκτήσουν κάποιες από τις δυνατότητες των resellers.

Τα Big Data κάνουν αισθητή την παρουσία τους: Το Software Defined Storage αρχίζει να κερδίζει έδαφος κα οι επιχειρήσεις αναζητούν τρόπους να μετασχηματίσουν όλες τις υποδομές τους σε εικονικές. Μια τέτοια αλλαγή στο περιεχόμενο του virtualisation ανοίγει το δρόμο για τη διαχείριση των Big Data, η οποία θα συνοδεύεται από μια σειρά νέων υπηρεσιών ανάλυσης.