Σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC, η αγορά εξωτερικών συστημάτων αποθήκευσης σε δίσκο στην περιοχή EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), για το β’ τρίμηνο του έτους, παρέμεινε σταθερή παρουσιάζοντας μικρή αύξηση της τάξης του 0,5% και διαμορφώθηκε σε αξία στα 1,77 δις. δολ.

Τα αποτελέσματα δείχνουν, επίσης, ότι η χωρητικότητα αυξήθηκε κατά 28,3% στα 1,7 exabytes, ενώ σε ευρώ τα έσοδα άγγιξαν τα 1,36 δις., μειωμένα κατά 1,2%. Στη Δυτική Ευρώπη, η αγορά μειώθηκε κατά 6,4% από το προηγούμενο τρίμηνο και 0.9% από το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι, αγγίζοντας τα 1,29 δις. δολ. Οι μεγαλύτερες αγορές της περιοχής αυτής – Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία – παρουσίασαν σχετικά «χλιαρές» επιδόσεις σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ συνολικά η Ιταλία και η Δανία παρουσίασαν τις καλύτερες επιδόσεις.

Ωστόσο, οι οικονομικές συνθήκες σε Πορτογαλία, Ελλάδα και Ισπανία συνέχισαν να δυσκολεύουν τις αγορές δεδομένων των χαμηλών επιδόσεων στη Δ. Ευρώπη συνολικά. Στις περιοχές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (CEMA), τα έσοδα αυξήθηκαν στα 483,93 εκατ. δολ., αύξηση της τάξης του 4,2% ετησίως. Οι αγορές της Πολωνίας, Ουγγαρίας, Ρουμανίας, Τουρκίας, Νότιας Αφρικής και άλλων μικρότερων αγορών της Μέσης Ανατολής και Αφρικής ήταν οι βασικοί παράγοντες που συντέλεσαν στα ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα και την αύξηση στην αγορά της περιοχής CEMA. Αναφορικά με τους παρόχους, στην πρώτη θέση βρίσκεται σταθερά η EMC και ακολουθούν οι HP, NetApp, IBM και Dell. Ενώ οι HP και IBM παρουσίασαν μειώσεις σε σχέση με το αντίστοιχο περσυνό τρίμηνο, η NetApp κατάφερε να αυξήσεις τις αποδόσεις της.

Η Dell παρουσίασε τις καλύτερες επιδόσεις της χάρη στει σειρά προϊόντων Compellent, που εμφανίστηκε ιδιαίτερα αποδοτική. Οι πάροχοι με τις καλύτερες επιδόσεις από τρίμηνο σε τα τρίμηνο ήταν οι Huawei, DDN και Oracle, αν και με μικρότερα αποτελέσματα. Οι DDN και Oracle είχαν ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα στον τομέα high-end, με την Oracle μάλιστα να κερδίζει έδαφος από τα οικογένεια προϊόντων Exadata. Τέλος, όσον αφορά τα προϊόντα, τα συστήματα midrange ήταν τα μοναδικά που παρουσίασαν ετήσια αύξηση σε όλες τις υπο-περιοχές της EMEA με συνολική αύξηση 4,4%. Οι λόγοι ήταν κυρίως ότι οι IBM και HP εκσυγχρόνισαν τις αποδόσεις τους σε αυτή την κατηγορία μετά από ένα έτος επενδύσεων.