Επέκταση στην αγορά της Ευρώπης, με «όχημα» το εν Ελλάδι γραφείο, περιλαμβάνει το στρατηγικό πλάνο που έχει εκπονήσει, σε ορίζοντα πενταετίας, η Empist, πάροχος επιχειρησιακών λύσεων τεχνολογίας και ψηφιακού μετασχηματισμού. Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς η εταιρεία προχώρησε στην ενδυνάμωση του τοπικού της γραφείου στη χώρα μας, ξεκινώντας νέες συνεργασίες. «Το 2021 καταγράψαμε μία ανάπτυξη της τάξεως του 260%. Φέτος ξεκινήσαμε να υλοποιούμε ένα πλάνο πενταετίας, το οποίο στοχεύει στον δεκαπλασιασμό της εταιρείας από όλες τις απόψεις: κύκλο εργασιών, ανθρώπινου δυναμικού και πελατών», δηλώνει στο NetFAX ο Κωνσταντίνος Παπαχαραλάμπους, Branch Manager της Empist στην Αθήνα. Αυτή τη στιγμή το προσωπικό της εταιρείας στην Ελλάδα ανέρχεται σε 27 άτομα (εκ των οποίων τα 23 είναι μηχανικοί και προγραμματιστές) με τη διοίκηση να υπολογίζει ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν αυξηθεί σε 40.

Η ομάδα της Empist σχεδιάζει, παραμετροποιεί και υλοποιεί λύσεις πληροφοριακής υποδομής και ασφάλειας, καθώς και ανάπτυξης ιστοσελίδων και εφαρμογών για τους πελάτες της στον κατασκευαστικό κλάδο, την παραγωγή και μεταποίηση, σε μεταφορές και logistics, ναυτιλία, υγεία, οικονομικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες, ΜΚΟ. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2000 στο Ιλινόις των ΗΠΑ, ξεκινώντας από το κομμάτι του consulting. Το 2014 o Γιάννης Καμπάς, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείες προχώρησε στην δημιουργία τοπικού γραφείου στην Ελλάδα, το οποίο στην αρχή λειτουργούσε ως Network Operation Center για την υποστήριξη πελατών στην Αμερική. Το 2016 η Empist προχώρησε στην εξαγορά ενός web agency στην Αμερική, και επεξέτεινε τις υπηρεσίες και το portfolio λύσεων στο κομμάτι του web development, του wed design και του digital marketing.

Ορισμένα από τα έργα που υλοποιήθηκαν πέρσι
«Το κύριο κομμάτι της εταιρείας αφορά στα managed services. Όλα τα προϊόντα και οι λύσεις μας, που αναπτύσσουμε inhouse, έχουν να κάνουν με το πώς θα εξυπηρετήσουν καλύτερα τον πελάτη μας. Καλύπτουμε λύσεις end to end, υποδομής, data center, παραγωγικότητας και ασφάλειας», σημειώνει από την πλευρά του ο Φώτης Λάβδας, Business Development Manager της Empist. Βασικό target group αποτελούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στις οποίες η Empist καλύπτει όλα τα τεχνολογικά κομμάτια καθώς και την εκπόνηση στρατηγικής στο IT (reports, budgets κ.α.). «Στις μεγαλύτερες εταιρείες στοχεύουμε σε συγκεκριμένες υπηρεσίες, πχ στο κομμάτι του security», συμπληρώνει ο κ. Λάβδας. Το 2021 η Empist αριθμούσε 25 πελάτες, ενώ για φέτος η διοίκηση έχει θέσει τον πήχη κοντά στους 60. Στις περσινές υλοποιήσεις ξεχωρίζουν τα έργα σε επιχειρήσεις όπως η ABAΞ, Public Group, Mercedes Benz Hellas, Μέλισσα Κίκιζας και Kleopas Alliott.