Η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάδος και ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), με την υποστήριξη του OGP Support Unit, διοργανώνουν την εναρκτήρια συνάντηση για τη δημιουργία πλατφόρμας συνεργασίας κοινωνίας πολιτών και κυβέρνησης για τη διαμόρφωση προτάσεων για τον εμπλουτισμό και την παρακολούθηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Aνοιχτή Διακυβέρνηση.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου 2019, στις 9.30 πμ στο Σεράφειο Συγκρότημα. Στόχοι της συνάντησης είναι η κατανόηση της αξίας που έχει η σταθερή συνεργασία Κυβέρνησης και Κοινωνίας Πολιτών στο σχεδιασμό και την παρακολούθηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης Ανοιχτής Διακυβέρνησης, η προετοιμασία σχεδιασμού του opengovmonitor.gr και η προετοιμασία της διαδικασίας συνδημιουργίας νέων δεσμεύσεων.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών και της Δημόσιας Διοίκησης, με στόχο τη μεταξύ τους συνεργασία για τον εμπλουτισμό και την παρακολούθηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης. Την έναρξη της συνάντησης θα χαιρετίσει ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος.