Στον πλήρη έλεγχο του ομίλου Ravago Hellas, που δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στην παραγωγή και διανομή πλαστικών και χημικών προϊόντων, πέρασε η εταιρεία cyber securityEncode. Να σημειωθεί ότι η Ravago Hellas κατείχε περίπου το 70% των μετοχών της Encode και στις αρχές του 2021 προχώρησε στην εξαγορά του υπολοίπου ποσοστού. O όμιλος σχεδιάζει να επενδύσει τη φετινή χρονιά ποσό της τάξεως των 2 εκατ. ευρώ στην Encode, για την περαιτέρω ανάπτυξή της και την είσοδό της σε νέες αγορές. «Από το 2013, όταν ξεκίνησε η εμπλοκή της Ravago στον όμιλο Encode έχουν γίνει επενδύσεις πάνω από δέκα εκατομμύρια ευρώ. Με την πλήρη εξαγορά θα συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός επενδύσεων», λέει στο NetFAX o αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Encode, Διονύσης Αλευράς.

Η Encode ιδρύθηκε το 2001 στην Ελλάδα, όπου έχει και τη μεγαλύτερη παρουσία τόσο σε πλήθος έργων όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό. Εκτός από τη χώρα μας δραστηριοποιείται μέσω δύο θυγατρικών στη Μέση Ανατολή και το Ηνωμένο Βασίλειο. «Το μεγαλύτερο κομμάτι από τις δύο θυγατρικές μας είναι στη Μέση Ανατολή, όπου έχουμε στόχο να αυξήσουμε φέτος τον κύκλο εργασιών μας κατά 50%-60% σε σχέση με το 2020. Για εμάς η αγορά της Μέσης Ανατολής είναι πολλά υποσχόμενη καθώς το 2020 κερδίσαμε δύο πολύ σημαντικά συμβόλαια, το ένα με την Dubai Holding και το άλλο με την Network International. Πρόκειται για συνεργασίες που μας δίνουν αυτή τη στιγμή ένα πολύ καλό momentum προκειμένου να πετύχουμε την ανάπτυξη που έχουμε σχεδιάσει», σημειώνει ο κ. Αλευράς. Στο στρατηγικό πλάνο της εταιρείας είναι η ανάπτυξη και η διείσδυση σε νέες αγορές όπως είναι η Γερμανία, η Αυστρία, η Ελβετία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία. Η Encode διαθέτει ήδη παρουσία στην Ευρώπη μέσα από κάποια κανάλια ωστόσο επιδιώκει να την ενισχύσει, εξετάζοντας το ενδεχόμενο ίδρυσης νέας θυγατρικής.

Ο όμιλος Ravago

Η Ravago αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους παραγωγής και διανομής εξειδικευμένων δομικών και προϊόντων για κατασκευές διεθνώς με ετήσιο τζίρο άνω των 9 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στην Ελλάδα έφτασε το 1999 όταν έγινε βασικός μέτοχος της POLYKEM. Το 2016 η εταιρεία μετονομάστηκε σε Ravago Hellas. Σήμερα η Ravago Hellas, με έδρα το Μαρούσι Αττικής, διαθέτει πέντε υποκαταστήματα, τρεις παραγωγικές μονάδες, καθώς και αποθήκες στα Οινόφυτα Βοιωτίας και στο Μαρούσι. Πρόσφατα ο Όμιλος Ravago εξαγόρασε την δραστηριότητα παραγωγής εξηλασμένης πολυστερίνης (θερμομονωτικό υλικό) της εταιρίας Dow σε όλη την Ευρώπη που περιλαμβάνει επτά εργοστάσια παραγωγής, ένα εκ των οποίων στο Λαύριο, ενσωματώνοντάς την στο δυναμικό της Ravago Building Solutions.

Η Ravago Hellas στα σημεία

Τζίρος 2020: 25 εκατ. ευρώ

Τζίρος 2021 (εκτ.): 25 εκατ. ευρώ

Επενδύσεις της επόμενης πενταετίας: 30 – 35 εκατ. ευρώ