Την ανοδική πορεία των τελευταίων ετών συνέχισε και το 2018 η Oktabit, με τον κύκλο εργασιών της να διαμορφώνεται στα 66,18 εκατ. ευρώ, έναντι 53,15 εκατ. ευρώ το 2017, παρουσιάζοντας αύξηση 25%, με την εταιρεία να ενισχύει υφιστάμενες συνεργασίες, αλλά και να επεκτείνεται σε νέους τομείς δραστηριοτήτων.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν πέρυσι στα 2,8 εκατ. ευρώ, έναντι 2,3 εκατ. ευρώ το 2017, αυξημένα κατά 21%, με τα κέρδη προ φόρων να διαμορφώνονται στα 1,92 εκατ. ευρώ (από 1,48 εκατ. ευρώ) και τα καθαρά κέρδη στα 1,29 εκατ. ευρώ (από 1,05 εκατ. ευρώ).
«Το 2018 καταφέραμε να πετύχουμε τον βασικό στόχο, που ήταν να ενισχύσουμε τη θέση μας στην ελληνική αγορά πληροφορικής και επικοινωνιών.

Η ανταπόκριση των συνεργατών και των πελατών μας αποτελεί την καλύτερη ένδειξη ότι κινούμαστε στο σωστό δρόμο, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα από τις κινήσεις μας σε ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς, όπως είναι το cloud και η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), κρίνονται επιτυχημένα» επεσήμανε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, Διευθύνων Σύμβουλος της Oktabit.

Κατά τη διάρκεια του 2018, η Oktabit βραβεύτηκε από την Dell ως «Client Distributor of the Year» για 5η συνεχόμενη χρονιά, ενώ το Dell Exclusive Store , συμπλήρωσε τον Νοέμβριο του ίδιου έτους δύο χρόνια επιτυχημένης πορείας, αποτελώντας πόλο έλξης για premium καταναλωτές και γνώστες υψηλής τεχνολογίας.

Επιπλέον, η Oktabit διεύρυνε τη συνεργασία της με τη Huawei Technologies και σε προϊόντα αποθήκευσης δεδομένων (storage) και εποπτείας (surveillance) και βραβεύτηκε από την κινεζική εταιρεία με το βραβείο «Outstanding Contribution 2018», στην εκδήλωση Huawei EBG Channel Partners Awards.

Ακόμη, από τον Νοέμβριο του 2018, στο χαρτοφυλάκιο της Oktabit προστέθηκε η πλατφόρμα Scibyl που δημιουργήθηκε από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας. Πρόκειται για μια cloud based εφαρμογή που απευθύνεται σε ηλεκτρονικά καταστήματα, αναλύοντας την αγοραστική συμπεριφορά των πελατών του e-shop και διατίθεται ως software as a service. Η πλατφόρμα αποτελεί ένα δείγμα της στρατηγικής επέκτασης της Oktabit σε λύσεις cloud και AI.

Σημειώνεται πως η εταιρεία αξιοποιεί λύσεις που ήδη διαθέτει μέσω των οίκων που αντιπροσωπεύει, όπως Hyperconverged Servers της Lenovo, Dell EMC κλπ., αλλά σκοπεύει να αναπτύξει και μέσω του δικού της τμήματος μηχανικών και developers περαιτέρω λύσεις σε αρχιτεκτονική cloud (managed services, Oktabit cloud, AI κ.ά.)