Διπλασιασμό του τζίρου της Entersoft προβλέπει μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια η Eurobank Equities σε ανάλυσή της για την εταιρεία, που θεωρεί ότι βρίσκεται σε προνομιακή θέση για να επωφεληθεί από το «κύμα» ψηφιοποίησης στις ελληνικές επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με τα έργα συνολικού ύψους 7 δισ. ευρώ περίπου που προβλέπεται να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Σύμφωνα με την Eurobank Equities, μετά από μία ετήσια αύξηση τζίρου της τάξεως του 47% φέτος, η μέση ετήσια ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της Entersoft μέχρι και το 2025 θα κινηθεί στο 20% περίπου, λαμβάνοντας ώθηση από την αναγκαιότητα της ψηφιοποίησης. Έτσι, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια αναμένεται οι πωλήσεις της να έχουν διπλασιαστεί συγκριτικά με το 2021, μία πρόβλεψη μάλιστα που σύμφωνα με τους αναλυτές της Eurobank Equities κάθε άλλο παρά υπεραισιόδοξη είναι, αφού προϋποθέτει ότι θα λάβει μερίδιο μόνο 4% από τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Χαρακτηρίζουν ακόμα ελκυστικό το επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας, επισημαίνοντας τα υψηλά επαναλαμβανόμενα έσοδα και τα ποσοστά ανανεώσεων που ξεπερνούν το 90% και προβλέποντας για φέτος αύξηση του EBITDA της τάξεως του 57%.

Οι εξαγορές και τα μεγάλα περιθώρια κέρδους
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις τρεις εξαγορές στις οποίες προχώρησε η Entersoft το 2020 και στο πρώτο τρίμηνο του 2021 (Plexis ERP, Optimum, Wedia), με τις οποίες επέκτεινε το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα και το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο. Και παρότι οι εκτιμήσεις της Eurobank Equities δεν περιλαμβάνουν κάποια μελλοντική εξαγορά, τονίζεται ότι ο ισχυρός ισολογισμός της εταιρείας, ακόμα και στη διάρκεια υφεσιακών περιόδων, της δίνει περιθώριο για περαιτέρω εξαγορές στο μέλλον, ειδικά με δεδομένο ότι η παρουσία της σε πολλούς τομείς της προσφέρει μία ευρεία πλατφόρμα πιθανών εξαγορών ή συγχωνεύσεων.

Αξιοσημείωτη είναι η σύγκριση των περιθωρίων κερδοφορίας της Entersoft με ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες λογισμικού στον κόσμο, καθώς το συμπέρασμα που προκύπτει (όπως φαίνεται στον πίνακα) είναι ότι τα περιθώρια της Entersoft είναι συγκρίσιμα με αυτά της SAP και κατά πολύ υψηλότερα σε σχέση με τις άλλες ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου.