Διαβλέποντας τις προοπτικές που ανοίγονται στην αγορά λογισμικού για επιχειρήσεις, οι οποίες ολοένα και με μεγαλύτερη ένταση επιθυμούν να ανέβουν στο άρμα του ψηφιακού μετασχηματισμού για αυτοματοποιήσουν τις διαδικασίες, η Entersoft ανακοίνωσε μία νέα επένδυση στην Πάτρα, με στόχο την ανεύρεση και ενσωμάτωση στελεχών, που θα την ενισχύσουν στη συνέχιση της αναπτυξιακή της πορεία. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία δημιουργεί Κέντρο Υλοποίησης και Ανάπτυξης Λογισμικού στην Πάτρα σε συνεργασία με το τοπικό Πανεπιστήμιο, μία κίνηση που αναμένεται να δημιουργήσει, σε πρώτη φάση, περί τις 60 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή. Το κόστος της επένδυσης είναι της τάξεως των 2-3 εκατ. ευρώ το χρόνο, με την προοπτική το 20-25% των νέων προσλήψεων τα επόμενα χρόνια να γίνεται από εκεί.
«Το βασικό εμπόδιο στην ανάπτυξη είναι η γρήγορη ανεύρεση και ενσωμάτωση στελεχών. Αναμένοντας διπλασιασμό τα επόμενα χρόνια πρέπει να έχουμε το μηχανισμό ώστε να φέρουμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα την πρώτη ύλη, δηλαδή το ανθρώπινο δυναμικό. Ως Entersoft το έχουμε φροντίσει αυτό. Με το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράψαμε με το Πανεπιστήμιο Πατρών επιδιώκουμε να λύσουμε το γρίφο του πώς αποκτάς ,εκπαιδεύεις και ενσωματώνεις στελέχη τα οποία θα χρειαστούν για να στηρίξουν την ανάπτυξη των επόμενων ετών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Entersoft, Αντώνης Κοτζαμανίδης, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης δημοσιογράφους.
Για την κάλυψη των αναγκών, σε μια περίοδο που καταγράφεται έλλειμμα στην ελληνική αγορά εξειδικευμένου δυναμικού στο IT, η Entersoft θα χρησιμοποιήσει κάθε πηγή άντλησης στελεχών με παράλληλη επιμόρφωση αποφοίτων από παρεμφερείς κλάδους των Θετικών και Οικονομικών Επιστημών.
Η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πάτρας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:
- κοινές δράσεις σε υπάρχοντα και νέα ακαδημαϊκά προγράμματα του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος, πρακτική άσκηση φοιτητών του σε τομείς συναφείς με τις δραστηριότητες της Entersoft, συνεργασία σε ερευνητικά έργα κοινού ενδιαφέροντος και δημοσιεύσεις.
- την παροχή δωρεάν εκπαιδευτικών αδειών για τα συστήματα της Entersoft σε τμήματα του Πανεπιστημίου,
Σύμφωνα με τον κ. Κοτζαμανίδη οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στον κλάδο της πληροφορικής είναι ιδιαιτέρως ευνοϊκές για μία σειρά από λόγους όπως η ψηφιοποίηση του κράτους, η πανδημία, η όποια καθιστά επιτακτική την ανάγκη για αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων των επιχειρήσεων, αλλά και οι εξαγγελθείσες χρηματοδοτήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ.
Όσον αφορά στην στρατηγική της Entersoft, αυτή περιλαμβάνει τρεις πυλώνες
- Ενίσχυση της ζήτησης για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που, ήδη, έχει ο όμιλος στο χαρτοφυλάκιο του, στον χώρο του λογισμικού για επιχειρήσεις.
- Ανάπτυξη νέων προϊόντων
- Εξαγορές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Να σημειωθεί ότι η Entersoft το 2016 απασχολούσε 190 άτομα, ενώ στο τέλος του 2021 θα ξεπεράσει τα 370, δηλαδή διπλασίασε το δυναμικό της. Το πλάνο της προβλέπει ότι σε ορίζοντα 5ετίας θα υπερ-διπλασιάσει εκ νέου το προσωπικό της.