Ακόμα ένα βήμα για την τόνωση της εμπορευσιμότητας της μετοχής της Entersoft αποτελεί η μείωση της ονομαστικής της αξίας, από 0,30 ευρώ σε 0,05 ευρώ, η οποία αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρείας.

Η μείωση της ονομαστικής αξίας συνοδεύτηκε από ταυτόχρονη αύξηση του συνολικού αριθμού των κοινών μετοχών της εταιρείας, από 5.000.000 σε 30.000.000. H πρόταση για το split της μετοχής υποστηρίχτηκε πλήρως από την πλειοψηφία των μετοχών. «Η κίνηση αυτή είναι ακόμα ένα μέτρο, μετά την είσοδο στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, για την τόνωση της εμπορευσιμότητας της μετοχής», λέει στο NetFAX ο διευθύνων σύμβουλος της Entersoft, Αντώνης Κοτζαμανίδης.

Ρόλο – κλειδί θα διαδραματίσουν τα ανεκτέλεστα έργα Όπως αναφέρει ο κ. Κοτζαμανίδης, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία παραμένει αβέβαιη και δύσκολα μπορούν να γίνουν προβλέψεις για το μέλλον. Κατά τον ίδιο, όμως, σημαντικός θα είναι ο ρόλος που θα διαδραματίσουν τα ανεκτέλεστα έργα στο κλείσιμο της χρήσης που διανύουμε. «Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να σχηματίσουμε ακριβή εικόνα, καθώς λειτουργούμε και με ανεκτέλεστα έργα που κλείστηκαν τους προηγούμενες μήνες, στο τέλος του 2019 και στις αρχές του 2020. Το σίγουρο είναι ότι έχουν επηρεαστεί οι υπογραφές νέων έργων. Ισχύει ό,τι ισχύει για όλους», σημειώνει ο ίδιος.

Το ενδιαφέρον για την εξαγορά της Singular Logic «Εμείς ως εταιρεία πληροφορικής, όπως και άλλες στον συγκεκριμένο κλάδο, έχουμε δύο επιπλέον χαρακτηριστικά. Το πρώτο είναι ότι ένα μέρος των εσόδων μας είναι ετησίως επαναλαμβανόμενο, δεν προέρχεται δηλαδή από νέες συμβάσεις. Το δεύτερο είναι ότι είμαστε μία εταιρεία που δεν εξαρτάται από έναν συγκεκριμένο κλάδο. Έχουμε και εταιρείες και κλάδους που πάνε καλά αυτή την εποχή και άλλους που δεν πάνε καλά», συμπληρώνει. Αναφορικά με το ενδιαφέρον για την εξαγορά της Singular Logic, ο κ. Κοτζαμανίδης αρκέστηκε να δηλώσει πως «ισχύει ό,τι έχει γραφτεί στον Τύπο».