Με στόχο έναν νέο κύκλο ανάπτυξης, ως συνέχεια της 18χρονης δραστηριότητάς της, η Entersoft ετοιμάζεται για την εισαγωγή στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Προηγήθηκε τη Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, η έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του ενημερωτικού δελτίου, η οποία ουσιαστικά άναψε το «πράσινο φως» για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, που θα ξεκινήσει την προσεχή Τρίτη και θα διαρκέσει δυο ημέρες.
Η πρώτη εισαγωγή από την Εναλλακτική στη Ρυθμιζόμενη αγορά από το 2014 Η είσοδος της εταιρείας στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του ΧΑ με δημόσια προσφορά μετοχών είναι η πρώτη που γίνεται στην ελληνική κεφαλαιαγορά από το καλοκαίρι του 2014 και η πρώτη που αφορά σε εταιρεία της Εναλλακτικής Αγοράς, η οποία μετατάσσεται στη Ρυθμιζόμενη.
Χάρη σε στοχευμένες επενδυτικές ενέργειες, εξαγορές και κινήσεις εξορθολογισμού στη διάρκεια της κρίσης, η Entersoft κατάφερε να ενισχύσει την ανάπτυξή της και να καταλάβει ηγετική θέση αρχικά στα συστήματα ERP και CRM και στη συνέχεια σε συστήματα Enterprise Mobility και Logistics.
Επιπλέον, μέσω της κατά 97,6% θυγατρικής της Retail Link, ήδη πρωταγωνιστεί στην ηλεκτρονική τιμολόγηση και τις νέες αλλαγές που προωθεί η ΑΑΔΕ, σχετικά με τα ηλεκτρονικά βιβλία και τους παρόχους για τα ηλεκτρονικά τιμολόγια.
Στόχος η άντληση κεφαλαίων έως 3,8 εκατ. ευρώ.
Η έναρξη της δημόσιας προσφοράς έχει οριστεί για την 03/03/2020 και η λήξη της στις 05/03/2020. Από την ΑΜΚ, με βάση την ανώτατη τιμή, η εταιρεία στοχεύει να αντλήσει ποσό περί τα 3,8 εκατ. ευρώ που θα ενισχύσουν την ήδη εξαιρετική ρευστότητα (>2,3 εκατ. ευρώ θετικό καθαρό ταμείο, το πρώτο 6μηνο του 2019) που διαθέτει και – σε συνδυασμό με ίδιους πόρους και κάποιον μικρό δανεισμό – θα χρηματοδοτήσει το νέο επενδυτικό της σχέδιο, ύψους 10-12 εκατ. ευρώ, για την επόμενη τριετία.
Μ’ αυτά τα κεφάλαια, η Entersoft θα κινηθεί για την εξαγορά πλειοψηφικών ποσοστών σε ως και πέντε εταιρείες, πρωταγωνιστώντας στο νέο γύρο συγκέντρωσης της κατακερματισμένης, αλλά ταυτόχρονα αναπτυσσόμενης αγοράς λογισμικού για επιχειρήσεις. Οι εξαγορές -όπως δήλωσε ο CEO της εταιρίας, Αντώνης Κοτζαμανίδης, κατά τη χθεσινή συνάντηση της διοικητικής ομάδας με τα ΜΜΕ- θα αφορούν σε εταιρείες παραγωγής λογισμικού και συναφών υπηρεσιών, με εξειδικευμένο προσωπικό, τεχνογνωσία και προϊόντα, σε συμπληρωματικούς τομείς εκείνων στους οποίους ήδη δραστηριοποιείται ο όμιλος. Ζητούμενο είναι να διαθέτουν ικανό πελατολόγιο μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων.