Ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης στη Ρουμανία, η οποία την παρούσα χρονική συγκυρία αποτελεί για την εταιρεία την πιο ώριμη ξένη αγορά, «βλέπει» η διοίκηση της Entersoft, η οποία με στόχο την ενίσχυσή της παρουσίας της στη χώρα, προχώρησε στην απόκτηση του 75% της BIT Software. Πρόθεση της Entersoft είναι να καταστεί σημαντικός «παίχτης» στη συγκεκριμένη αγορά, καθώς πλέον μετά την εξαγορά και μαζί με τη δική της θυγατρική στη χώρα διαθέτει ένα πλήρες και ανταγωνιστικό χαρτοφυλάκιο προϊόντων στο πεδίο του επιχειρηματικού λογισμικού.

H Entersoft θα έχει πλέον περισσότερες από 350 εγκαταστάσεις σε απαιτητικές ρουμανικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις, οι περισσότερες από τις οποίες είναι μεσαίες και μεγάλες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η JTI Romania, η Imperial Tobacco, η Betty ICE της Unilever, η RCS&RDS – ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους τηλεπικοινωνιών, η Auchan Retail Group – μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής στην Ευρώπη, το Oil Terminal Constanta, καθώς και 10 από τα μεγαλύτερα οινοποιεία στη Ρουμανία.

Τι προβλέπει η εξαγορά
Τα έσοδα της BIT Software για το 2021 ήταν περίπου 3,2 εκατομμύρια ευρώ με 300.000 εκατομμύρια ευρώ EBITDA. Η εταιρεία έχει μηδενικό δανεισμό. Κατά τη στιγμή της συμφωνίας, η BIT Software απασχολούσε 71 υπαλλήλους με έδρα το Brasov και με υποκατάστημα στο Βουκουρέστι. Βάσει της συμφωνίας, η Entersoft θα αποκτήσει αρχικά το 75% της εταιρείας έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ. Μετά την εξαγορά, η Entersoft θα συγχωνεύσει την υφιστάμενη θυγατρική της στη Ρουμανία με τη νεοαποκτηθείσα BIT Software, προκειμένου να εδραιώσει την παρουσία της στην αγορά. Η νέα εταιρεία θα λειτουργεί στη Ρουμανία με την επωνυμία BITSoftware. Τέλος, μετά από μια περίοδο περίπου 3 ετών, η Entersoft θα εξαγοράσει τον μέτοχο μειοψηφίας της ενοποιημένης οντότητας και θα γίνει ο μοναδικός ιδιοκτήτης της. Η εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί από τα διαθέσιμα μετρητά της εταιρείας.

Να σημειωθεί πως για την Entersoft αυτή είναι η δεύτερη εξαγορά μέσα στο 2022 μετά την ανακοίνωση, στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου, για την απόκτηση του 100% της Logon, εταιρεία υλοποίησης έργων λογισμικού για επιχειρήσεις και ειδικότερα για προϊόντα κατηγορίας ERP, CRM, WMS και ηλεκτρονικής τιμολόγησης.