Έντονο είναι το ενδιαφέρον από μερίδα του ελληνικού εφοπλιστικού κόσμου για συμμετοχή στη μετοχική σύνθεση της Q&R. Σύμφωνα με πληροφορίες, ποσοστό 5% των μετοχών της εισηγμένης εταιρείας πληροφορικής πέρασε την περασμένη Παρασκευή στον εφοπλιστή Ηλία Γκότση, ιδιοκτήτη της Eurotankers (οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις επρόκειτο να γίνουν το βράδυ της Τρίτης ή το αργότερο σήμερα το πρωί). Η διοίκηση της Q&R φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις και με άλλα ονόματα από το εφοπλιστικό κεφάλαιο της χώρας, που βλέπουν τη δυναμική ανάπτυξης και το πλάνο που έχει καταρτίσει η εταιρεία με «φόντο» τα έργα του ψηφιακού μετασχηματισμού -κυρίως του δημοσίου τομέα- στα οποία συμμετέχει και τα οποία έχουν δώσει ώθηση στα οικονομικά της μεγέθη.

Να σημειωθεί ότι προσφάτως, το 32% των μετοχών της εταιρείας περιήλθε στην κατοχή της Σοφίας Σωτηράκου- Τριάντη, μέλος της εφοπλιστικής οικογένειας Καραγιώργη και σύζυγο του Γιάννη Καραγιώργη. Στόχος του πλειοψηφικού σχήματος που θα προκύψει είναι η μετατροπή της Q&R σε ένα μεγάλο πόλο στον κλάδο της πληροφορικής, προκειμένου να εκμεταλλευθούν τόσο τα μεγάλα επερχόμενα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης όσο και ενδεχομένως κάποιες ευκαιρίες επέκτασης στο εξωτερικό. Υπενθυμίζεται ότι το ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων συμβάσεων της Q&R στις αρχές της χρονιάς υπερβαίνει τα 40 εκατ. ευρώ με ορίζοντα εκτέλεσης την επόμενη τριετία.

Η εταιρεία έχει αναλάβει να υλοποιήσει (σε κοινοπραξία με άλλους «παίχτες» από το χώρο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών) μεγάλα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού όπως: «Ψηφιοποίηση του Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών», «Νέο Σύστημα Δημοσίων Συμβάσεων», «Ανάπτυξη υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας του Μητρώου Πολιτών», «Ψηφιοποίηση αρχείου υποθηκοφυλακείων για το Εθνικό Κτηματολόγιο», κ.α.