Η Intracom Telecom ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας με την Open Fiber, τον μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό πάρoχο δικτύου οπτικών ινών της Ιταλίας. Η Open Fiber συνεργάζεται με την Intracom Telecom για την επίτευξη του στόχου της κοινωνίας Gigabit που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με σχετικές πρωτοβουλίες.

Από το 2019 η Open Fiber πρωτοπορεί στη χρήση Σταθερής Ασύρματης Πρόσβασης (FWA) έχοντας αναπτύξει εκτενώς αγροτικά δίκτυα στην Ιταλία. Το 2022 η ιταλική κυβέρνηση της ανέθεσε την ανάπτυξη του δικτύου σε 8 επαρχίες μετά από διαγωνισμό για το σχέδιο «Italia 1 Giga». Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια δοκιμών στο πεδίο στην Απουλία της Νότιας Ιταλίας, τα ραδιοσυστήματα WiBAS™ G5 dual-BS και G5 GigaConnect στα 28 GHz επιβεβαίωσαν την εξαιρετική απόδοσή τους επιτυγχάνοντας 1 Gbps σε απόσταση 5 χλμ.

Η τεχνολογία FWA επιτρέπει ταχεία ανάπτυξη σε περιοχές με ελάχιστη τηλεπικοινωνιακή υποδομή και οι πλατφόρμες WiBAS™ G5 dual-BS και WiBAS G5 GigaConnect της Intracom Telecom στα 28 GHz ξεχωρίζουν καθώς έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν υψηλής ποιότητας συνδεσιμότητα Gigabit σε εκτενείς περιοχές. Τα ραδιοσυστήματα FWA της Intracom Telecom διαθέτουν προηγμένους αλγόριθμους για τη δυναμική κατανομή χωρητικότητας, τη μεγιστοποίηση των ταυτόχρονων συνδέσεων συνδρομητών καθώς και αυτοματισμούς για την άμεση εγκατάσταση τερματικού και της παροχής υπηρεσιών.