Κεφάλαια ύψους 140 εκατομμυρίων δολαρίων (119,6 εκατ. ευρώ) άντλησε από επενδυτές η start-up εταιρεία Blueground, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την επέκτασή της σε περισσότερες πόλεις του κόσμου. Επικεφαλής του γύρου χρηματοδότησης ήταν η WestCap Group, που είχε και νωρίτερα επενδύσει στην εταιρεία, ενώ συμμετείχαν επίσης οι VentureFriends και Prime Ventures. Παράλληλα, η εταιρεία εξασφάλισε και δανειακή χρηματοδότηση ύψους 40 εκατ. δολαρίων από τη Silicon Valley Bank. Μετά από αυτόν τον vste αποτίμηση της Blueground υπολογίζεται ότι αγγίζει τα 750 εκατ. δολάρια.

Όπως γνωστοποίησε η εταιρεία, τα κεφάλαια που άντλησε θα αξιοποιηθούν για την επέκταση της διεθνούς παρουσίας της, καθώς στόχος της είναι να βρίσκεται σε 50 πόλεις έως το 2025, ενώ σήμερα έχει παρουσία σε 15 πόλεις, έχοντας ως επόμενους στόχους τις αγορές του Μαϊάμι, της Μαδρίτης, της Ζυρίχης και του Βερολίνου.

Σημειώνεται ότι η Blueground δημιουργήθηκε το 2013 από τον Αλέξανδρο Χατζηελευθερίου και δραστηριοποιείται στην αγορά των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων επιπλωμένων διαμερισμάτων. Η πλατφόρμα της Blueground περιλαμβάνει σήμερα πάνω από 5.000 διαμερίσματα σε πόλεις όπως η Αθήνα, το Λος Άντζελες, η Κωνσταντινούπολη και το Σιάτλ

Πρόβλεψη για εκρηκτική αύξηση του τζίρου
Μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Blueground, ανέφερε ότι η εταιρεία ευνοήθηκε από την ολοένα αυξανόμενη τάση για εξ αποστάσεως εργασία. «Περισσότερες εταιρείες δίνουν στους εργαζομένους τους τη δυνατότητα να επιλέξουν πού θέλουν να ζήσουν και να εργαστούν, και πιστεύουμε ότι αυτή η τάση ήρθε για να μείνει», σημείωσε. Όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας, αναμένει αύξηση 40% του τζίρου σε ετήσια βάση το 2021, στα 140 εκατ. δολάρια, ενώ για το 2022 προβλέπει αύξηση 85% του τζίρου σε ετήσια βάση, ώστε να φτάσει τα 260 εκατ. δολάρια.