Ρόλο στη ρύθμιση του τοπίου των τηλεπικοινωνιών επιδιώκει να διαδραματίσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, διεκδικώντας συναρμοδιότητα με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων σε ό,τι αφορά υποθέσεις που σχετίζονται με τον ανταγωνισμό που διέπει τον κλάδο.

«Αυτό που θα κοιτάξουμε είναι να ενισχύσουμε την Επιτροπή και να της δώσουμε δραστηριότητες σε τομείς που δεν έχει, όπως είναι οι τηλεπικοινωνίες», επισήμανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Γιάννης Λιανός, προσθέτοντας ότι επάνω στο ζήτημα εργάζεται αυτή την ώρα νομοπαρασκευαστική επιτροπή, η οποία εκτιμάται ότι θα αλλάξει το τοπίο ανταγωνισμού εντός του επόμενου τετραμήνου.

«Υπάρχει μεν η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, είμαστε όμως η μοναδική χώρα της Ευρώπης, που η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν έχει καμία αρμοδιότητα. Είναι σημαντικό, ειδικά στην ψηφιακή οικονομία, να έχουμε τη δυνατότητα συναρμοδιότητας σε αυτόν τον κλάδο, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα μας εναρμονίσει με το ευρωπαϊκό πλαίσιο», σημείωσε ο κ. Λιανός.