«Ποδαρικό» στη νέα χρονιά με μία εξαγορά στο χώρο του λογισμικού για φαρμακεία έκανε η Epsilon Net. Πιο συγκεκριμένα, η εισηγμένη ανακοίνωσε την απόκτηση του 100% της CSA, η οποία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη εξειδικευμένων λύσεων πληροφορικής και συστημάτων αυτοματισμού για φαρμακεία και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εμπορίας και διακίνησης του φαρμάκου στην Ελλάδα. Το συνολικό τίμημα για την εξαγορά και απόκτηση ποσοστού 100% της CSA θα ανέλθει σε 2,73 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών της εταιρίας για την χρήση του 2021, διαμορφώθηκε σε 2,75 εκατ. ευρώ με εκτιμώμενο EBITDA ύψους 455.000 ευρώ και εκτιμώμενα κέρδη προ φόρων για το 2021 ύψους 380.000 ευρώ.

Η CSA διαθέτει ολοκληρωμένες εφαρμογές και λύσεις στον τομέα του φαρμάκου και πιο συγκεκριμένα:

  • Την εφαρμογή Farmakon για τα φαρμακεία – σημεία λιανικής πώλησης.
  • Το εξειδικευμένο πληροφοριακό σύστημα Farmakon ΕRP για φαρμακαποθήκες και εταιρίες χονδρικής που δραστηριοποιούνται στους τομείς των φαρμάκων, παραφαρμακευτικών σκευασμάτων και καλλυντικών
  • Εφαρμογή σύνδεσης με τα γερμανικής τεχνολογίας ρομποτικά συστήματα Rowa Vmax για την αυτοματοποίηση στην διαχείριση προϊόντων και στην εκτέλεση παραγγελιών.
  • H Epsilon Net «βλέπει» προοπτικές ανάπτυξης στους χώρους του φαρμάκου, καθώς όπως σημειώνει «αποτελεί έναν από τους πλέον προνομιακούς τομείς σε θέματα ανάπτυξης καινοτομίας, τεχνολογικών αυτοματισμών και συστήματα Business Intelligence (BI)», δημιουργώντας νέες ανάγκες για επιπλέον λειτουργικότητα στη χρήση των λογισμικών με τη χρήση web και cloud συστημάτων.

Μπαράζ εξαγορών
Να σημειωθεί ότι η Epsilon Net, στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού για τη διεύρυνση της πελατειακής της βάσης και των λύσεων που προσφέρει, τόσο σε οριζόντιο επίπεδο όσο και σε δυναμικές κάθετες αγορές με εξειδικευμένες ανάγκες, προχώρησε τον περασμένο Νοέμβριο στην εξαγορά του 88% των μετοχών της Professional Computer Services (PCS), με στόχευση στην αγορά του fintech. Είχαν προηγηθεί η εξαγορά- μέσω της θυγατρικής της Epsilon SingularLogic – του 80% της iQom, που δραστηριοποιείται στον τομέα του software λιανικού εμπορίου καθώς και εξαγορά του 60% της TECHNOlife, εταιρείας που δραστηριοποιείται στην παροχή επιχειρηματικών λύσεων business software.