Η Seiko Epson Corporation κατασκεύασε το πρώτο μηχάνημα ανακύκλωσης χαρτιού, μικρών διαστάσεων, στον κόσμο, με δυνατότητα να παράγει νέο από ασφαλώς κατεστραμμένο χαρτί, χωρίς τη χρήση νερού.

Η Epson σκοπεύει να θέσει το νέο «PaperLab» σε εμπορική παραγωγή στην Ιαπωνία το 2016, ενώ οι πωλήσεις σε άλλες περιοχές θα αποφασιστούν σε μεταγενέστερο στάδιο. Οι επιχειρήσεις και τα κυβερνητικά γραφεία που θα εγκαθιστούν ένα PaperLab σε κάποιο σημείο σε εξωτερικό χώρο, θα είναι σε θέση να παράγουν χαρτί σε διάφορα μεγέθη, πάχη, και τύπους, από χαρτί γραφείου και χαρτί επιχειρηματικής κάρτας, έως χαρτί χρωματισμένο και αρωματισμένο. Ένα αναπτυξιακό πρότυπο του PaperLab παρουσιάστηκε στο περίπτερο της Epson στο Eco-Products 2015, μια περιβαλλοντική έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο.

Η διαχρονική παγκόσμια απήχηση του χαρτιού έγκειται στην απλότητά του ως εργαλείο επικοινωνίας. Στην πραγματικότητα, η πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από την Epson στην Ευρώπη, αποκάλυψε ότι το 77% των εργαζομένων σε όλη την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, θεωρούν τους εκτυπωτές ως ζωτικής σημασίας εργαλεία, ενώ το 49% πιστεύει ότι η αδυναμία εκτύπωσης θα επηρεάσει σημαντικά την παραγωγικότητά τους. Τέλος, μια συντριπτική πλειοψηφία (83%) θεωρεί ότι ένα «περιβάλλον γραφείου χωρίς χαρτί, δεν είναι ρεαλιστικό».