Η Epson συμπλήρωσε 20 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά και διοργάνωσε εκδήλωση, όπου τα στελέχη της παρουσίασαν στοιχεία για την πορεία της εταιρείας καθώς και τους στόχους της για τα επόμενα χρόνια. Όπως αναφέρθηκε, οι εκτυπωτές EcoTank καταλαμβάνουν το 70% της αγοράς των inktank εκτυπωτών στη χώρα μας (με βάση στοιχεία της IDC), ενώ η σειρά πλέον αποτελείται από 45 διαφορετικά μοντέλα.
Στόχος για το οικονομικό έτος 2023 είναι να αυξηθεί ακόμη περισσότερο το μερίδιο των EcoTank στην αγορά, με στόχο αύξηση των εσόδων κατά 20% σε σχέση με το αντίστοιχο του προηγούμενου έτους. Όσον αφορά στην επαγγελματική σειρά WorkForce RIPS & WorkForce Enterprise της Epson, η εταιρία προσδοκά αύξηση εσόδων της κατηγορίας στην ελληνική αγορά που θα αγγίξει το 48%.
Στους σαρωτές η Epson κατέχει το 30% στην ελληνική αγορά. Ως ο νούμερο ένα κατασκευαστής βιντεοπροβολέων παγκοσμίως, η Epson έχει κυριαρχήσει αντίστοιχα και στην εγχώρια αγορά με ποσοστό που άγγιξε το 57% της αγοράς για το προηγούμενο έτος. H Epson σήμερα κατέχει το 50% της ελληνικής αγοράς στους θερμικούς εκτυπωτές και είναι Νο1 παγκοσμίως.
Τέλος, στην κατηγορία εκτυπωτών μεγάλου μεγέθους (LFP), έχει καταφέρει να έχει το 31% της αγοράς και να επιδιώκει να το αυξήσει ακόμη περισσότερο μέσα στα επόμενα έτη. «Η τεχνολογία είναι ένας κλάδος με υψηλούς ρυθμούς και εμείς είμαστε υπερήφανοι για τη τεχνογνωσία που έχουμε κληρονομήσει.
Σε αυτά τα 20 χρόνια, η Epson συνεχίζει να καινοτομεί αξιοποιώντας τις βασικές μας τεχνολογίες στην εκτύπωση, την προβολή, τους αισθητήρες και τη ρομποτική – κυκλοφορήσαμε τις σειρές Ecotank και WorkForce, παρουσιάσαμε την τεχνολογία Precision Core, υποστηρίξαμε την τεχνολογία Heat Free και διευρύναμε το εύρος των προϊόντων και των υπηρεσιών μας», ανέφερε η Μαρία Μάσσιου, Head of Sales, Consumer & Channel, Central and Eastern Europe, Epson Europe.