Η πλήρη ψηφιοποίηση του συστήματος απονομής συντάξεων μπορεί να δώσει πρόβλημα στο μεγάλο όγκο εκκρεμών συντάξεων και αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της νέας κυβέρνησης, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παρασκήνιο».

«Προτεραιότητα μας είναι να αντιμετωπιστούν άμεσα όλα τα κανονιστικά εμπόδια, αλλά και τα προβλήματα λογισμικού και βάσεων δεδομένων που έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση» ανέφερε ο νέος Υπουργός. «Παράλληλα, η τήρηση του ψηφιακού ιστορικού κάθε ασφαλισμένου θα οδηγήσει στην ψηφιακή απονομή σύνταξη για τους νέους ασφαλισμένους».

Στόχος του Υπουργείου είναι μέχρι τον Ιούνιο του 2020 το 1/3 των συντάξεων να βγαίνει αυθημερόν και εντός τετραετίας να το 90% τουλάχιστον των συντάξεων , πλέον να βγαίνουν ψηφιακά και ηλεκτρονικά. «Και μιλάμε όχι απλά για ηλεκτρονική αίτηση ή σύντμηση χρόνου απονομής, αλλά για πλήρη ψηφιοποίηση της διαδικασίας, όπως συμβαίνει σήμερα με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και την έκδοση των εκκαθαριστικών αυτόματα» τόνισε ο Ν. Μηταράκης.