Προ των πυλών βρίσκεται το 5ο Αgile Summit Greece, το οποίο θα διεξαχθεί την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με τίτλο “Build great teams that can change the world”.

Όπως κάθε χρόνο, στο συνέδριο θα συμμετέχουν με τις εισηγήσεις τους καταξιωμένοι ομιλητές από διεθνώς αναγνωρισμένες εταιρείες (όπως από τις Google, N26, Lloyds Banking Group κ.λπ.), δίνοντας έτσι στο κοινό τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ομιλίες υψηλού βεληνεκούς και ταυτόχρονα να συμμετάσχει σε εξεζητημένα workshops.

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι οι Alistair Cockburn (συνιδρυτής του Agile Manifesto), ο Peter Sage (διεθνούς φήμης ομιλητής και επιχειρηματίας), Jeff Patton (συγγραφέας βιβλίων και επιστημονικών άρθρων για τον προγραμματισμό λογισμικού) κ.λπ. Εστιάζοντας στο μέλλον του Agile, στο συνέδριο θα κατατεθούν εμπειρίες και θα διεξαχθούν ανοιχτές συζητήσεις με θέματα όπως continuous delivery, οργανωτική αλλαγή που ενεργοποιεί το business agility (επιχειρηματική ευελιξία), σχεδιασμός προϊόντων, exploratory testing, lean start-up thinking, high performance teams κ.λπ.

Τα workshops, τα οποία θα διεξαχθούν δύο ημέρες πριν από την έναρξη του συνεδρίου, θα καλύπτουν την εξής θεματολογία: Improving organizational agility με εισηγητή τον Ben Linders, Getting high regression test coverage με εισηγήτρια την Emily Bache, The heart of Agile fundamentals course με εισηγητή τον Alistair Cockburn και Advanced Agendashift: Coaching and leading continuous transformation με εισηγητή το Mike Burrows. Το συνέδριο διοργανώνεται από την Agile Greece Org, η οποία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και πιο ενεργές κοινότητες ανά τον κόσμο.