Με την συμμετοχή ως ομιλήτριας της πρώην Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Maria Fernanda Espinosa και σειράς διανοητών της εποχής, θα διεξαχθεί 14-16 Απριλίου, το 1ο παγκόσμιο ψηφιακό συνέδριο ExO World Digital Summit.

Πρόκειται για μία τριήμερη ψηφιακή διάσκεψη κορυφής, που θα συζητήσει για την σημερινή παγκόσμια κατάσταση και θα αναζητήσει λύσεις στις παγκόσμιες προκλήσεις που επέφερε η κρίση της πανδημίας του COVID-19.

Εν μέσω ευρείας ακύρωσης μεγάλων συνεδριακών εκδηλώσεων κάθε είδους παγκοσμίως, η ομάδα του OpenExo -το οποίο συνδέει επαγγελματίες διεθνούς βεληνεκούς στη διερεύνηση της μεταμόρφωσης του παγκόσμιου οικοσυστήματος- με γρήγορα αντανακλαστικά ανακοίνωσε το ExO World Digital Summit 2020, ένα παγκόσμιο online γεγονός. Η διάσκεψη θα εξετάσει αναλυτικά το μέλλον της οικονομίας, του παγκόσμιου εμπορίου και της υγείας (σωματικής και ψυχικής), ξαναχτίζοντας παγκόσμιους θεσμούς.

Η agenda των συνεδριάσεων
Αξιοποιώντας τις γνώσεις περισσότερων από 3.500 «OpenExO» επενδυτών, συμβούλων και πρωτοπόρων ειδικών σε σειρά θεμάτων, όπως επίσης και τη μοναδική αξία που προσφέρει το παγκόσμιο δίκτυο του Singularity University , η διάσκεψη θα λάβει μέρος «ψηφιακά» από 14 έως 16 Απριλίου. Η agenda διαμορφώνεται ως εξής:

• Tεχνολογική διάσπαση
• Βιομηχανική διάσπαση (Μεταφορές, Συστήματα Υγείας, Εκπαίδευση)
• Μέλλον της εκπαίδευσης
• Η «διαλυτότητα» της δημοκρατίας
• Μακροοικονομικά ζητήματα και η απειλή του αυξανόμενου χρέους
• Παιδιά και εθισμός στις οθόνες
• COVID19 – Ειδικοί υγείας και οι προγνώσεις τους για τον κόσμο
• COVID19 – Επιτροπή για τοπικές αρχές και τρόποι αντιμετώπισης της πανδημίας
• COVID19 – Μια συνέντευξη από το μέτωπο – Μπεργκάμο, Ιταλία
• Επιτροπή παγκόσμιων CIOs – μεταμόρφωση και διαφορετικότητα
• Εργαλεία για μεταμόρφωση όπως διαφάνεια, ExO Sprint, μεθοδολογία Fastrack, MTP Canvas
• Q&A σε τοπικές γλώσσες, μεταξύ των συνεδριάσεων

Μια διαφορετική online συνεδριακή εμπειρία για 100.000 συμμετέχοντες
Σε αντίθεση με ένα Q&A «webinar», το ExO World Digital Summit περιλαμβάνει μία εξ ολοκλήρου ψηφιακή πλατφόρμα για την κύρια σκηνή, ένα expo-booth, μια δικτυακή ζώνη, όπως επίσης ατομικές συνεδριάσεις και δωμάτια επιτροπών που θα προσφέρουν ένα κυβερνοχώρο υψηλής τεχνολογίας, όπου θα πυροδοτηθεί μια παγκόσμια συζήτηση γύρω από τη αυξανόμενη μεταμόρφωση του κόσμου. Η πλατφόρμα επιτρέπει μέχρι 100.000 συμμετέχοντες που θα επικοινωνήσουν, θα εμπνεύσουν και θα συνεργαστούν, παρακολουθώντας σημαντικούς διανοούμενους παγκόσμιας εμβέλειας, οργανώσεις και ηγέτες από όλο τον κόσμο.

Τα συνέδρια της κύριας σκηνής έχουν διάρκεια τριών ωρών το καθένα με ενδιάμεσα διαλείμματα, σύντομες συνεντεύξεις και διαλόγους, ενώ βραβευμένοι με Grammy μουσικοί θα παίζουν σε εικονική σκηνή. Θα υπάρχουν διαθέσιμα Q&A με τους κεντρικούς ομιλητές μετά από τις παρουσιάσεις τους, όπως επίσης και πρακτικές συνεδριάσεις σε θέματα που επηρεάζουν την παγκόσμια κοινότητα.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε με κύριο στόχο να προσφέρει την ιδανική πλατφόρμα για μια συλλογική διάσκεψη που θα παράγει χειροπιαστά αποτελέσματα, μέσα από διορατική συζήτηση για τις πιο σχετικές ερωτήσεις της γενιάς μας, όπως την τεχνολογία ως δυναμική λειτουργία, τη μεταμόρφωση της βιομηχανίας, κοινωνικές επιδράσεις και το μέλλον της δημοκρατίας, συστήματα υγείας, μέσα μεταφοράς, ενέργεια και εκπαίδευση.

Η κοινότητα του OpenExO
Η διάσκεψη κορυφής διοργανώνεται από την κοινότητα του OpenExO σε συνεργασία με τα Singularity University, XPrize, Rokk3r, Vortex, HighVibe Network, Abundance 360 και ExO Speakers. Επιβεβαιωμένοι ομιλητές είναι οι: Peter Diamandis, Salim Ismail, Vincente Fox, John Edge, Nicole Drieske, Jeff Booth, Thomas Ermacora, Chris Traub, Paul Pagnato, Brian Bacon, David Orban, Jason Silva, Daniel Kraft, Andrew Hessel, Nabyl Charania, Julie Hanna και άλλοι που θα ανακοινωθούν.

Φιλοσοφία ExO World Digital Summit 2020
Το ExO World Digital Summit 2020 συνεχίζει το ήθος που όρισε το OpenExO, και βασίζεται στο να προσφέρει μια στρατηγική πλατφόρμα χτισμένη να ενθαρρύνει ένα ανοιχτό τρόπο σκέψης. Επίσης, προσφέρει εργαλεία και ευκαιρίες που θα αλλάξουν τον κόσμο, για ένα καλύτερο μέλλον. Αυτές οι 3 μέρες προσφέρουν μεταμορφωτικές εικονικές συζητήσεις που δίνουν σημαντική αξία στους online συμμετέχοντες και συνεισφέρουν σε μια ουσιαστική κατανόηση της τωρινής παγκόσμιας κατάστασης, στο πλαίσιο της COVID-19 πανδημίας.

«Μπορούμε να επιλέξουμε να μείνουμε απομονωμένοι σε αυτή την δύσκολη εποχή, ή, μπορούμε να ενωθούμε και να ξεκινήσουμε μια παγκόσμια συζήτηση για το μέλλον μας και πώς μπορούμε να το μετατρέψουμε, κάνοντάς το ακόμα καλύτερο. Θα μοιραστούμε εργαλεία αλλαγής με εφαρμογή σε προσωπικό, εταιρικό ή και θεσμικό επίπεδο, σε αυτή δύσκολη εποχή»- Salim Ismail, πρόεδρος και ιδρυτής OpenExO.

«Το ExO World είναι το αντίστοιχο Συνέδριο Bretton Woods του 21ο αιώνα. Εδώ, θα καθιερωθούν οι θεσμοί που θα αντιμετωπίσουν τις καινούργιες παγκόσμιες προκλήσεις». – Nishan Degnarain, World Economic Forum.

«Ζούμε σε μια φανταστική αλλά προκλητική εποχή. Η κατάσταση με τον COVID-19 έχει αναγκάσει πολύ κόσμο να υποχωρήσει, ανησυχητικά. Θέλουμε να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά ,μέσα από την δύναμη της τεχνολογίας, όχι μόνο για να ανταλλάξουμε ιδέες μεταμόρφωσης για την τωρινή μας κατάσταση, αλλά επίσης για να ρίξουμε ένα φως ελπίδας στο φωτεινό μέλλον που βρίσκεται μπροστά μας»- Salim Ismail, πρόεδρος και ιδρυτής OpenExO.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο https://www.exoworld.live/BOUSSIAS