Το 2010 αποτέλεσε ορόσημο για την κινητή ευρυζωνικότητα, καθώς ο αριθμός των συνδρομητών ξεπέρασε το μισό δισεκατομμύριο παγκοσμίως.

Η Ericsson εκτιμά ότι ο αριθμός θα διπλασιαστεί μέχρι το τέλος του 2011. Ο μεγαλύτερος αριθμός συνδρομών, περίπου 400 εκατομμύρια, αναμένεται να συγκεντρωθεί στην περιοχή της Ασίας, ενώ θα ακολουθήσει η Βόρεια Αμερική και η Δυτική Ευρώπη με περισσότερες από 200 εκατομμύρια συνδρομές η καθεμία. Η διείσδυση της κινητής ευρυζωνικότητας έχει σημειώσει σημαντική άνοδο, λόγω της μεγάλης αύξησης της χρήσης smartphones, συνδεδεμένων laptops και tablets, που υποστηρίζεται από δίκτυα υψηλής αποδοτικότητας.

Οι χρήστες smartphones χρησιμοποιούν όλο και περισσότερες εφαρμογές και υπηρεσίες internet on the go. Η διακίνηση δεδομένων μέσω κινητών συσκευών παγκοσμίως συνεχίζει να αυξάνεται ραγδαία με την Ericsson να ανακοινώνει ότι τον Αύγουστο του 2010 τριπλασιάστηκε μέσα σε ένα χρόνο. Το 2010 υπήρξαν θετικές εξελίξεις και για το Long-Term Evolution (LTE).

Μέχρι σήμερα, η Ericsson έχει υπογράψει συμβόλαια εμπορικής διάθεσης LTE (δικτύου κορμού ή/και πρόσβασης) με 11 παρόχους παγκοσμίως. Τα μισά σχεδόν από το σύνολο των 16 δικτύων της Ericsson έχουν διατεθεί εμπορικά και οι πάροχοι αλλά και οι καταναλωτές έχουν ξεκινήσει να ωφελούνται από την πρόσβαση υψηλής ταχύτητας που εξασφαλίζει το LTE.

Σύμφωνα με έρευνα της TeliaSonera για τους χρήστες LTE στο δίκτυό της, προκύπτει ότι περίπου 23 τοις εκατό παρακολουθεί περισσότερη τηλεόραση online και 46 τοις εκατό «σερφάρει» στο internet συχνότερα όταν βρίσκεται έξω από το σπίτι. Μέχρι το 2015, η Ericsson πιστεύει ότι οι συνδρομές mobile broadband θα φτάσουν τα 3.8 δις, με 95 τοις εκατό να προέρχονται από δίκτυα HSPA, CDMA και LTE.