Χιλιάδες Αυστραλοί που ζουν στην περιφέρεια δεν έχουν πρόσβαση σε δωρεάν, υψηλής ποιότητας ψηφιακή τηλεόραση, όπως οι κάτοικοι της πόλης.

Μια νέα πενταετής συμφωνία μεταξύ του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού της Αυστραλίας  ABC και της Ericsson θα δίνει δωρεάν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας ψηφιακή τηλεόραση σε χιλιάδες Αυστραλούς που ζουν στην περιφέρεια. Μέσω της τελευταίας τεχνολογίας δορυφόρου συμπίεσης video της Ericsson, η ABC θα είναι σε θέση να επεκτείνει τo φάσμα της υψηλής ευκρίνειας και τυπικής ανάλυσης ψηφιακών προγραμμάτων της σε ολόκληρη τη χώρα.

Περίπου 247.000 νοικοκυριά της Αυστραλίας σε αυτές τις περιοχές θα επωφεληθούν από αυτή την πρωτοβουλία. Το συγκεκριμένο σύστημα χρησιμοποιεί head end εξοπλισμό της Ericsson, συμπεριλαμβανομένων των bandwidth-saving MPEG-4 AVC HD και ΕΝ8190 SD κωδικοποιητών, Reflex statistical multiplexing για την κατανομή και διαχείριση bitrate καναλιών, καθώς και nCompass Control και Monitoring. Η τεχνολογία αυτή θα ενεργοποιηθεί το Δεκέμβριο 2010.