Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση Μετόχων της Ericsson, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Hans Vestberg, μίλησε στους Μετόχους, μεταξύ άλλων, για τη σημασία των τηλεπικοινωνιών για την ανάπτυξη της κοινωνίας στο σύνολό της, τη διεύρυνση των υπηρεσιών επικοινωνίας, καθώς και τη θέση της Ericsson στην αγορά.

«Το 2010 σημειώθηκαν σημαντικές εξελίξεις για την κινητή ευρυζωνικότητα. Σήμερα, έχουμε υπερβεί τις 500 εκατομμύρια συνδρομές κινητής ευρυζωνικότητας, και πριν από το τέλος του 2011 οι συνδρομές θα γίνουν ένα δισεκατομμύριο. Η ανάπτυξη συνεχίζεται ραγδαία και μέχρι το 2016 αναμένεται οι συνδρομές να φτάσουν τα 5 δισεκατομμύρια».

Ο Hans Vestberg παρουσίασε τα αποτελέσματα για το 2010 και μίλησε για τις φυσικές καταστροφές κατά τη διάρκεια του έτους, οι οποίες υπογραμμίζουν τη σημασία των τηλεπικοινωνιών κατά τη διάρκεια κρίσεων και προσπαθειών διάσωσης. Ο Vestberg έκλεισε την ομιλία του προς τους μετόχους, υπογραμμίζοντας την ανάπτυξη του κλάδου των τηλεπικοινωνιών και επισημαίνοντας ότι χρειάστηκαν 100 χρόνια για να οικοδομηθούν ένα δισ. σταθερές τηλεφωνικές γραμμές, αλλά μόνο 25 χρόνια για να φθάσουν οι συνδρομές κινητής σε περισσότερες από πέντε δισ.

Σήμερα, τα κινητά συστήματα καλύπτουν περίπου το 85% του παγκόσμιου πληθυσμού. Η κινητή  ευρυζωνικότητα  συνεχίζει να αναπτύσσεται και να δημιουργεί νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ericsson για την επέκταση των δραστηριοτήτων της σε νέες βιομηχανίες, όπως κυβερνήσεις και εταιρείες σε τομείς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, μεταφορών και υπηρεσιών mobile money.