Διαγωνισμό για τον Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» 2013, οργανώνει, για τέταρτη φορά, η Ernst & Young Ελλάδος, προκειμένου να βραβεύσει τον επιχειρηματία που ξεχωρίζει για τις επιδόσεις του.

Ο νικητής θα βραβευθεί σε ειδική τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκέμβριου του 2013 στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Στη συνέχεια, ο νικητής θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό «World Entrepreneur Οf Τhe Year» που θα λάβει χώρα στο Μόντε Κάρλο το 2014, εκπροσωπώντας την ελληνική επιχειρηματικότητα.

Οι συμμετέχοντες θα αξιολογηθούν από την Κριτική Επιτροπή, της οποίας πρόεδρος είναι ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος της Chipita Α.Ε. και νικητής του διαγωνισμού Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2011, σύμφωνα με την οικονομική απόδοση, την αναπτυξιακή του δυναμική, το στρατηγικό προσανατολισμό και τη διεθνή παρουσία, το μοντέλο διοίκησης και το καινοτόμο πνεύμα καθώς και για το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.

Ο Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Ernst & Young Ελλάδος, επισημαίνει: «Με τον διαγωνισμό του Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» 2013 αναζητούμε για μια ακόμα φορά, τους ικανούς Έλληνες που δημιουργούν και διοικούν δυναμικές, σταθερά αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις. Τους Έλληνες επιχειρηματίες, που παρά τις προκλήσεις τόσο στην παγκόσμια όσο και την ελληνική οικονομία, επιτυγχάνουν και διακρίνονται στην χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό».

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό, με υποβολή υποψηφιότητας έως τις 5 Ιουλίου 2013, έχει κάθε ιδιοκτήτης ή μέτοχος μιας ελληνικής ιδιωτικής επιχείρησης, ο οποίος είναι ο βασικός υπεύθυνος για την απόδοσή της και αποτελεί ανώτατο, ενεργό στέλεχος της διοίκησής της.