Τα Estia Awards είναι τα πρώτα βραβεία που αναγνωρίζουν την αριστεία και την καινοτομία σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης: από την εξυπηρέτηση μέχρι τη διακόσμηση του καταστήματος και από την αξιοποίηση της τεχνολογίας μέχρι τις πράξεις κοινωνικής προσφοράς.

Τα βραβεία διοργανώνει η BOUSSIAS και η έκδοση Hotel&Restaurant υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού.  Σχετικά με τους στόχους των Estia Awards και με τα είδη των πρακτικών που φιλοδοξούν να αναδείξουν, αλλά και το ρόλο της τεχνολογίας, χαρακτηριστική είναι η αναφορά του Κωνσταντίνου Στεφανακίδη, Εκπαιδευτικού F&B – Διεύθυνση Τουριστικής Εκπαίδευσης π. Υπουργείου Τουρισμού σχετικά με τη σημασία της τεχνολογίας για τον κλάδο: «Η τεχνολογία, σε συνάρτηση με τη ραγδαία ανάπτυξη της πληροφορικής, έχει φέρει τον πελάτη πιο κοντά στο κατάστημα εστίασης από ποτέ.

Παράλληλα έδωσε τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις, να αναζητούν, να παρασκευάζουν και να διανέμουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους φθηνότερα, πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Ο τομέας της εστίασης είναι όμως κατά βάση μια υπηρεσία. Τα Estia Awards πρέπει να αναδείξουν βέλτιστες πρακτικές στις οποίες η τεχνολογία βοηθά –χωρίς να υπερβαίνει- τον άνθρωπο και την αυθεντικότητα των γεύσεων». Η υποβολή υποψηφιοτήτων συνεχίζεται μέχρι της 3 Νοεμβρίου ενώ η βράβευση των νικητών θα γίνει σε μία λαμπρή τελετή απονομής τον Δεκέμβριο στην Αθήνα. Για τις κατηγορίες των υποψηφιοτήτων και τους όρους συμμετοχής, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.estiaawards.gr.