Στο πλαίσιο των πρόσφατων κρίσιμων στιγμών που βιώνει η χώρα, με την πύρινη καταστροφή σε περιοχές της Αττικής, μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα αναλαμβάνουν δράση για την ανακούφιση και στήριξη των πληγέντων.

Ανάμεσα στις πρώτες που κινητοποιήθηκαν είναι και οι Cosmote, Wind και Vodafone-Cyta. Συγκεκριμένα, η Cosmote προσφέρει στους πληγέντες δωρεάν 1.500 λεπτά προς όλα τα εθνικά δίκτυα, σε όλους τους συνδρομητές κινητής -συμβολαίου, καρτοσυμβολαίου και καρτοκινητής- από σήμερα 24/7 έως και τις 31/7, και 1GB σε όλους τους συνδρομητές κινητής -συμβολαίου, καρτοσυμβολαίου και καρτοκινητής- από σήμερα 24/7 και για τις επόμενες πέντε ημέρες.

Επίσης, αναστέλλεται κάθε διαδικασία για -οριστική ή προσωρινή- φραγή για όλες τις συνδέσεις Cosmote σταθερής, κινητής και τηλεόρασης στις πληγείσες περιοχές, μέχρι και τις 24/9. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των παραπάνω περιοχών θα μπορούν ακόμη να χρησιμοποιούν δωρεάν όλα τα διαθέσιμα καρτοτηλέφωνα, για κλήσεις προς αστικά, υπεραστικά και κινητά, έως και τις 31/7.

Παράλληλα, όλοι οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας Wind, καθώς και οι συνδρομητές καρτοκινητής τηλεφωνίας Wind f2g & Q, στις πληγείσες περιοχές της Αττικής έχουν αυτόματα δωρεάν 1.500’ προς εθνικά κινητά & σταθερά με ισχύ από σήμερα και για τις επόμενες 3 ημέρες. Οι περιοχές για τις οποίες ισχύει η προσφορά είναι: Νέα Μάκρη, Μάτι, Βουτζάς, Νταού Πεντέλης, Ραφήνα, Νέα Πέραμος, Κινέτα, Άγιοι Θεόδωροι. Οι τεχνικοί και των δύο εταιρειών είναι σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε θέμα προκύψει.

Τέλος, οι συνδρομητές της Vodafone και της Cyta, 100% θυγατρικής του ομίλου Vodafone, ιδιώτες & επαγγελματίες, συμβολαίου κινητής και καρτοκινητής που ζουν στις πληγείσες περιοχές και συγκεκριμένα στις περιοχές της Νέας Μάκρης Αττικής– Μάτι, Νέου Βουτζά, Ραφήνας, Πικερμίου, Κινέτας, Καλλιτεχνούπολης και Πεντέλης, θα έχουν στη διάθεση τους για χρήση, έως την επόμενη Τρίτη 31 Ιουλίου, επιπλέον: 1.500 λεπτά ομιλίας προς όλους, 500 SMS προς όλους και 1GΒ Mobile Internet.

Παράλληλα, όλοι οι συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας στις παραπάνω περιοχές θα έχουν στη διάθεση τους 1.500 λεπτά ομιλίας προς εθνικά κινητά, για το ίδιο διάστημα. Επιπλέον, Vodafone και Cyta διακόπτουν τη διαδικασία φραγής εισερχομένων και εξερχομένων κλήσεων σε όλες τις συνδέσεις συμβολαίου κινητής και σταθερής για τους κατοίκους των περιοχών αυτών, έως και 31 Αυγούστου.